1375(47) Rosamunde Pilcher „Kriauklių ieškotojai“

Estimated read time 2 min read

[2022 07 25] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Rosamunde Pilcher „Kriauklių ieškotojai“*

Aš mėgstu storas šeimų istorijas, apimančias kelias kartas. Jau vaikystėje mėgau. Tačiau didelės apimties knygas pastruoju metu „marinuoju“. Nebijau jų imtis dėl storio, nes perskaitau gana greitai, bet… nepatogu. Žinau, kad galėsiu skaityti tik lovoje ir tai ne visomis pozomis :D. Kartais iš tiesų norisi laviruoti tarp popierinių ir elektroninių knygų, tačiau pastarųjų vis dar trūksta, pvz., šios nėra. Laukiu laikų, kada kažkoks bestseleris bus išleistas tik elektroniniu formatu, juk popierius taip brangsta ir galiausiai teks aukoti knygų uostymą! Tačiau nukrypau nuo temos.

Kiek skaičiau atsiliepimų, tai atrodo, kad visi Rosamunde Pilcher gerai žino, nes matė filmus pagal jos knygas. Na, aš nemačiau. Teliką nustojau žiūrėti labai anksti, dar mokykloje. Taigi, nelabai žinojau, ko čia tikėtis? Gal kažko panašaus į Penny Vincenzi, kuri man patiko? Na, Rosamunde gana arti, bet laipteliu žemiau.

Istorija yra apie Penelopę Kiling, kuri jau yra savo gyvenimo saulėlydyje. Jos suaugę vaikai, žinodami, kad mama turi labai brangius paveikslus, nori išsikaulyti pinigų, o pati Penelopė vis grįžta į praeitį ir prisimena savo gyvenimą, bei kaip gi tie paveikslai atsidūrė jos rankose.

Vietomis buvo tiesiog nuobodu. Dalis veikėjų pasirodė visiškai neišdirbti, tiesiog jiems priskirtos hiperbolizuotos savybės. Dalis personažų erzino naivumu, juokingos pasirodė visos meilės linijos, kiek tik jų buvo. Bet žiūrėk, perskaitau skyrių ir įsitraukiu, nes užkibina istorija apie Penelopės mamą, arba karą, arba sudėtingus santykius, arba dar kažką. Kažkur kabliukas tai slypi.

Tad jei vertiname tik šeimos istorijų kontekste, ši knyga yra kažkur viduryje. Nei labai blogai, nei kažkas už širdies griebiančio, kaip pvz., Stela Fortūna.

Mano įvertinimas: 3/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4,17

Knygos žanras: romanas, šeimos saga
(Mano subjektyvia nuomone) panašios knygos: 

Leila Meacham „Rožės“,
Jennifer Weiner „Dvi seserys“,
Isabell Alende „Violeta“

Leidykla: Svajonių Knygos
Vertė: Emilija Grigulaitė
Puslapių skaičius: 720

*Leidyklos dovana


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

Ir visada laukiu laiškų, pastabų, idėjų bei pasiūlymų, kontaktų skiltyje nurodytais adresais.

+ There are no comments

Add yours