1373(45) Blake Crouch „Laiko kilpos“

Estimated read time 2 min read

[2022 07 18] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Blake Crouch „Laiko kilpos“*

Ši knyga, priskiriama mokslinės fantastikos žanrui, ilgokai neišėjo iš galvos. Pati ji gal ir nėra ypatinga, vietomis rašytojas kažkur skubėjo ir gana dideliais žingsniais. Tačiau, kaip ir daugelis fantastikos sujudina mintis.

Įsivaizduokite akimirką, kai valotės dantis, geriate kavą ar bendraujate su kolegomis ir žaibiškai jūsų galvoje atsiranda atsiminimai apie kitokį gyvenimą. Įtaigūs. Tikri. Kaip jaustumėtės, jei žinotumėte, kad nors šiandien darote karjerą ir gyvenate vienišės gyvenimą, turite atsiminimų apie nesamus vaikus ir vyrą. Arba prisimenate, kad patekote į traukinio katastrofą. Nors lyg ir nepatekote. Tokios situacijos ištinka knygos herojus, o jų „liga“ įvardijama kaip klaidingos atminties sindromas.

Knygoje susilieja dvi istorijos – neuromokslininkės Helenos, bandančios padėti Alzhaimeriu sergantiems žmonėms išsaugoti atsiminimus ir policininko Beriu, kuris tiria vieną „sergančios“ moters savižudybės atvejį. Galiausiai autorius pripina tiek kilpų, kad skaitytojas kilojamas laike pirmyn atgal, susiduria vis su tais pačiais veikėjais, gyvenančiais skirtingus gyvenimus. Visada galima apmąstyti klausimą, ar tikrai verta pasinaudoti galimybe kažką pakeisti praeityje. Kur tai mus nuves. Ar išgelbėta vaiko gyvybė nesukels katastrofos ateityje? Gal viskas nutinka be priežasties?

„Laiko kilpos“ – tarsi trileris, kuriame daug tempo ir minčių, tačiau užvertusi paskutinį puslapį ir net perskaičiusi kelias knygas po to, vis neišmetu iš galvos, tad taip, ta knyga man patiko idėjomis. Ne taip labai mėgau veikėjus, nors pabaigoje susigyvenau.

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4,15

Knygos žanras: mokslinė fantastika, trileris
(Mano subjektyvia nuomone) panašios knygos: 

Tim Tigner „Laiko kaina“,
Michael Crichton „Laiko linija“,
Guillaume Musso “Dabarties Akimirka”

Leidykla: Baltos Lankos
Vertė: Tadas Juras
Puslapių skaičius: 400

*Leidyklos dovana


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

Ir visada laukiu laiškų, pastabų, idėjų bei pasiūlymų, kontaktų skiltyje nurodytais adresais.

+ There are no comments

Add yours