1372(44) Narine Abgaryan „Iš dangaus nukrito trys obuoliai“

Estimated read time 2 min read

[2022 07 14] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Narine Abgaryan „Iš dangaus nukrito trys obuoliai“*

Šita knyga tokia graži, kad net nežinau, ką ir bepridėti. Visiškai nesvarbus siužetas, nes pagrindinis akcentas yra ties tuo, kaip rašoma ir kaip tuo rašymu kuriama atmosfera. Visiška žodžių magija. Nieko keisto, kad apie romaną atsiliepimai išskirtinai vien tik geri.

Istorija pasakoja apie nuošalų Armėnijos kaimelį kalnuose, kurio gyventojai turi labai ribotą susisiekimą su labiau apgyvendintomis vietovėmis. Uždara bendruomenė visada yra savotiška, o šiuo atveju dar ir žaviai egzotiška. Knyga prasideda, kai pagrindinė veikėja Anatolija vakare ruošiasi mirčiai. Ramiai, be tragedijos, viską susitvarko, praveria langą dvasiai išskristi, atsigula ir laukia. Šis pasiruošimas pinasi su įvykiais iš praeities, per kuriuos pasakojimas pačios Anatolijos ir viso kaimelio gyvenimas.

Nepaisant skurdo, mirčių, negandų, tokių kaip badas, palietęs kone kiekvieną, smurtas šeimoje, vienatvė, kaimo tuštėjimas, ši knyga išlieka optimistiška. Bent jau aš šypsojausi ne kartą ir užvertusi paskutinį puslapį taip pat. Moka autorė pasakoti, oi moka, pakutena vaizduotę, pamalonina gero kūrinio jausmu ir nė akimirką neleidžia nuobodžiauti.

Kaip jau minėjau, šioje istorijoje svarbiausia, ne ką pasakoja, o kaip, tad daugiau net nėra ką ir kalbėti, nes reikia perskaityti.

Mano įvertinimas: 4,5/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4,29

Knygos žanras: romanas, magiškasis realizmas
(Mano subjektyvia nuomone) panašios knygos: 

Juliet Grames „Septynios ar aštuonios Stelos Fortūnos mirtys“
Alina Bronsky “Paskutinė babos Dunjos meilė”

Leidykla: Balto
Vertė: Alma Lapinskienė
Puslapių skaičius: 256

*Leidyklos dovana


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

Ir visada laukiu laiškų, pastabų, idėjų bei pasiūlymų, kontaktų skiltyje nurodytais adresais.

+ There are no comments

Add yours