1371(43) Sam Lloyd „Atminties giria“

Estimated read time 2 min read

[2022 07 11] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Sam Lloyd „Atminties giria“*

Knyga ką tik išleista, bet per socialinius tinklus jau nuvilnijo susižavėjimo šūksniai. Sakė žmonės, kad tai išskirtinis trileris su daugybe netikėtų posūkių, stebinantis, kitoks. Žinoma, mano atveju galėjo ištikti du keliai. Pirmajame aš ilgai atidėliočiau skaitymą ir knygą atsiversčiau, kai jau visi ją pamirštų. Antrajame gi čiumpu, kol dar karšta. Taip ir nutiko.

Trileris patiko man labai labai, bet nesu akla, todėl matau palaidus galus, neatsakytus klausimus bei nereikalingas detales. Istorijos pabaigoje man prieš akis formavosi klaustukas. Ar tik nepamiršta dėmesio skirti motyvams? Ne tik bendriems, bet ir siauresniems, susijusiems su konkrečiomis aukomis. Bet, kaip ir visose knygose, gal kiekvienas supranta savaip ir čia būtų proga padiskutuoti kažkokiame knygų klube.

Istorija yra apie pagrobtą ir miško namelyje įkalintą mergaitę. Ją pasakoja įvairūs veikėjai. Pati mergaitė, šachmatų vunderkindė, ją radęs keistuolis, traumuotos psichikos berniukas bei policininkė.

Policininkės linija buvo pati neįdomiausia ir visiškai neišdirbta. Tyrėjos vaisingumo problemos buvo tempiamos prie pagrobimo labai jau vaikiškai. Primena mane studijų laikais, kuomet galvodavau, kad jei išlaikysiu labai sunkų egzaminą, tai paaukosiu pinigų, kurių iš esmės tuomet nelabai turėjau ir gyvenau pusbadžiu :D. Na juokinga.

Tačiau iš viso to, ką parašiau jūs nesupraskit klaidingai. Trilerį vertinu 4,5, nes jis tikrai buvo kitoks, įtraukiantis, žavus savo atmosfera, kuri priminė Grimų pasaką. Jonukas ir Grytutė ne kartą buvo paminėti ir tikrai ne veltui. Kai kurie siužeto vingiai taip pat daugelį gerokai nustebins. Manyčiau, kad autorius turi daug potencialo, jei jau su debiutine knyga taip pavarė. Jei ateityje daugiau dėmesio skirs veikėjų, kuriuos meta į sceną, psichologijai, priežastingumui, motyvams, tai sukurs bombą. O šiuo atveju siūlau imti ir mėgautis. Beje, „Atminties giria“ sužadino norą greičiau perskaityti „Valdovės gambitą“. Šachmatai čia tikrai buvo ne paskutinėje vietoje.

Mano įvertinimas: 4,5/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4,17

Knygos žanras: trileris
Panašios knygos: 
Donato Carrisi „Blogio labirintas“
Romy Hausmann „Numylėtinė“

Leidykla: Sofoklis
Vertė: Kristina Lukoševičė
Puslapių skaičius: 384

*Leidyklos dovana


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

Ir visada laukiu laiškų, pastabų, idėjų bei pasiūlymų, kontaktų skiltyje nurodytais adresais.

+ There are no comments

Add yours