1349(21) Louise Candlish „Mūsų namas“

Estimated read time 2 min read

Louise Candlish „Mūsų namas“

Mano komentarai: Kartais man iš tiesų sunku įvertinti knygas, kuriose nėra simpatiškų veikėjų. Atrodytų, kad pati istorija buvo originali ir prikaustė dėmesį, bet tie personažai, erzinantys viskuo, lyg ir sudaro neigiamą įspūdį. Ypač dėlto, kad bent vienas jų pagal užmanymą lyg ir turėtų kelti užuojautą ir palaikymą.

Siužetas tikrai originalus, nes skaičiusi tiek panašių knygų, šį kartą negaliu pasakyti, kad trileris sukaltas pagal tipinį „dešimt scenarijų autoriams“ šabloną. Pagrindinė veikėja yra išsiskyrusi moteris, kuri gyvena pagal gana netradicinį modelį. Vaikai klajoja ne pas skirtingus tėvus, o būtent gimdytojai kas antrą savaitę atvyksta į tą patį namą. Tačiau savo eilės sulaukusi Fiona name randa svetimus žmones, kurie teigia, kad nuosavybę jie teisėtai įsigijo. Čia ir užsisuka.

Pasakojimo formatas man patinka. Fionos dalis – išpažintis radijo klausytojams. Jos vyras Bremas rašo dienoraštį. Skyrius po skyriaus ir vyniojasi neįtikėtina istorija, bei veikėjų sprendimų paskemės. Visą laiką jaučiau pasibjaurėjimą tiems dviems. Apie vyruką iš viso tyliu. Absoliutus mėmė, kuris negeba pakovoti nei dėl savęs, nei dėl savo šeimos, nei su savimi.

Jau minėjau pradžioje, kad nors pasigedau bent vieno simpatiškesnio veido, visgi „Mūsų namas“ gana originalus buitinis trileris su smagia pabaiga ir logiška eiga.

Puslapių skaičius: 400
Knygos kilmė: leidyklos dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  trileris.

 

+ There are no comments

Add yours