1342(14) William McRaven „Marionetės“

Estimated read time 2 min read

William McRaven „Marionetės“

Mano komentarai: ant viršelio parašyti „tikriausiai geriausias detektyvas, kurį perskaitysite šiemet“ – drąsu. Tuo labiau, juk labai tikėtina, kad patiks ne visiems, o kažkas gi pasidalins neigiamais įspūdžiais ir pasės abejonę tiems, kurie vadovaujasi kitų nuomone. Tuo pačiu tas užrašas vilioja paieškoti atsakymo. Ar tikrai geriausias? Nežinau. Dar tik metų pradžia, tačiau man patiko daug labiau nei vidutiniškai.

Originalumo istorijoje ieškoti neverta. Autorius nesivargino kurti išskirtinių veikėjų. Aukšto intelekto kompų specė nemoka bendrauti su žmonėmis. Ak, mielosios Lizbetos Salander dvelksmas, tik ne toks niūrus. Pagrindinis tyrėjas, žinoma, probleminis ir nesilaikantis jokių taisyklių. Kiek kartų tai jau matėm? Beveik visus, kai tik atsivertėm detektyvą. Bet čia viskas puikiai sueina žmonėms, kurie užsisakę cepelinų ir nori gauti cepelinų, o ne bliam, kažkokių bulvių virtinukų su morkų ir razinų įdaru. Ir šitas cepelinas pateisino lūkesčius.

Gavau įdomią istoriją, stereotipinius, tačiau neerzinančius veikėjus, nuostabią škotišką aplinką ir greitą tempą. Visiškai negalėjau atsitraukti, o nusikaltėlį įtariau tik todėl, kad aš jau įpratau kiekvieną kiekvieną kiekvieną personažą, net jei jie pagrindiniai tyrėjai ar laiškininkai, ar šunį vedžiojantys dėdės, meilužės ir padavėjos, dėti į įtariamųjų sąrašą. Todėl labai dažnai susinervinu, jei nusikaltėlis knygoje jokiomis aplinkybėmis, net akimirkai, nepasirodo ir tik pačioje pabaigoje išnyra jo vardas. Tikrai būta, patirta. Juk taip autoriai atima iš skaitytojų malonumą paspėlioti.

Bandau prisiminti, ar kas nors erzino? Ne. Įsitraukiau taip, kad nepastebėjau pasaulio. Gana retai detektyvams skiriu 5 žvaigždutes. Taigi, tapau marionete ir tuo džiaugiuosi. Ar tai geriausias šiemet skaitytas detektyvas? Nemanau. Bet daugeliui galėtų būti.

Puslapių skaičius: 352
Knygos kilmė: leidyklos dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  detektyvas.

+ There are no comments

Add yours