1335(7) Beth Morrey „Išgelbėti Misę Karmaikl“

Estimated read time 2 min read

Beth Morrey „Išgelbėti Misę Karmaikl“

Mano komentarai: Ši knyga nuolat badė man akis, nes jos pavadinime – mano pavardė 😀 Tad tiesiog negalėjau nematyti. Iš aprašymo atrodė, kad tai bus nesudėtinga, šilta knyga. Nemelavo.

Misė – senutė, kuri visą savo gyvenimą skyrė vyro gerovei ir vaikų auginimui. Tik sutuoktinio nebėra, vaikai, nors ir stengiasi, kas kiek gali rodyti dėmesio, bet gyvena savo gyvenimus. Pažįstama gyvenimo situacija, ar ne? Skaičiau ir buvo liūdna, dėl to, kiek žmonės, dažniausiai moterys, atiduoda kitiems. Meta darbus, nes vyras pageidauja žmonos namie, o ir vaikus auginti reikia. Tas vyras nevertina, su mažiais pažaidžia tik tol, kol tie nepradeda bliaut, o tada pasislepia, nes „jam reikia pailsėti po sunkios dienos“. Taip gyvenančių žmonių milijonai. Ir tada ta moteris projektuoja save į vaikus ir anūkus, ir kai jie iškeliauja – šokas, vienatvė, nepasitenkinimas gyvenimu, pyktis ant visų, savigrauža. Juk nei darbo, nei hobių.

Žinoma, ši knyga yra šviesi. Ji leidžia į viską pažiūrėti iš šalies ir parodo, kaip įmanoma išeiti iš tokios situacijos. Pvz., šuo, kurį esi priverstas kiekvieną dieną vedžioti, tampa pretekstu ryte keltis, bendrauti su kitais šunininkais ir t.t.

Misė buvo išgelbėta, o stipriąja knygos puse man pasirodė gana realistiškai piešiamas kasdienybės paveikslas. Ta vienatvė, baimė, ką žmonės pasakys. Skaitau ir noriu sušukti:

– Misė, žmonėms vienodai, kad močiutė viena sėdi kavinėje, niekas nieko nepagalvos.

O ką pati? Pati pergyvenu, ką apie mane pagalvos žmonės, su kuriais turėsiu susipažinti pavasarį, gi aš nedirbu super darbo, nesu įdomi, dar ir stora… Oh! Kas per nesąmonės mūsų galvose?

Puslapių skaičius: 368
Knygos kilmė: leidyklos „Baltos Lankos“ dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas

+ There are no comments

Add yours