1334(6) Toni Morrison „Mylima“

Estimated read time 1 min read

Toni Morrison „Mylima“

Mano komentarai: Žiaurumai, cukrus ir štai, mano sausio meniu atsiranda prestižinių premijų laureatė su tikrai klampia ir tamsia istorija. Mylima – knygos pavadinimas ir visais pavidalais šmėkščiojančio vaiduoklio vardas, kuris vis bado ir bado: kam ir kiek gali pasiryžti motina, norėdama apsaugoti savo vaikus nuo mums sunkiai suvokiamo likimo.

Ši knyga yra apie vergovės atgarsius. Vergovė pati savaime yra kažkas kraupaus. Atrodo, kad kiekvienas išlaisvintas žmogus turėtų skriste skirsti į į naują gyvenimą. Tačiau prisiminkime nusikaltimų aukas, pvz., kalintas moteris. Išlaisvinimas joms dar netampa laisve. Gal net niekada.

Kiek sunkus pasakojimas? Neišmatuojamai, o rašytoja geba atstumti, įtraukti, vėl atstumti, klausti savęs, ką po galais aš čia skaitau ir vėl įpainioti. Negrįžtamai.

Istorijoje daug šokinėjimo laiku, vaiduoklių, prietarų, keistų dialogų, baimių. Ir visai nėra šviesos. Todėl skaityti lengva nebuvo, tačiau nesunku suprasti, kodėl ši knyga lėmė, kad autorė gavo Nobelio literatūros premiją.

Puslapių skaičius: 384
Knygos kilmė: leidyklos „Vaga“ dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas

 

+ There are no comments

Add yours