1329 (1) Elizabeth Strout „Olivija Kiteridž“

Estimated read time 2 min read

Elizabeth Strout „Olivija Kiteridž“

Mano komentarai: Jei reiktų įvardinti knygą vienu žodžiu, tas žodis būtų „detalės“. Istorija-mozaika, kurioje po truputį sudėliojamas Olivijos paveikslas. Tiesa, ne Olivija čia svarbiausia, o šalia jos esančių žmonių tarpusavio santykiai.

Šią knygą daugybė žmonių įtraukė į metų topą, tad skaitydama iš pradžių tuo stebėjausi. Kur gi čia kabliukas? Žinoma, man koją kišo tai, kad viskas sudėliota iš atskirų pasakojimų, o aš jau seniai supratau, kad trumpos istorijos nėra mano mėgiamas žanras. Tačiau dėtalė po detalės ir pradėjau mėgautis autorės talentu masažuoti visą žmogiškų jausmų gamą. Žiū, tas pavydi, tas užsiima savinieka, tam ugnelės įpučia platoniškas susižavėjimas kolege, o anas visą gyvenimą laiko nuoskaudas.

Mes dažnai neturime progos sužinoti, kas kankina aplinkinius. Žmogų, kurį sutinkame parduotuvėje, kaimynę, kuri rytais po langais vedžioja šunį, laiškininkę. Tačiau, va, prašom, imat romaną „Olivija Kiteridž“ ir pažindinatės su jais ir su savimi. O kur dar puikus rašymo stilius, įtiksiantis net gurmanams.

Į savo metų topus netraukčiau, bet knyga tikrai gera ir įsimintina. Aš save laikau stebėtoja ir kavinėse, vakarėliuose, kitose viešose vietose visada stebiu kaip kas su kuo bendrauja. Tad ši knyga, nors ir prašyta ne visai mano mėgiama forma, kažkur rezonavo.

Puslapių skaičius: 320
Knygos kilmė: leidyklos dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas.

+ There are no comments

Add yours