1323 Tim Tigner „Laiko kaina“

Estimated read time 2 min read

Tim Tigner „Laiko kaina“

Mano komentarai: Čia tas atvejis, kai sugalvoji gerą idėją, bet tingi ją plėtoti ir nuvažiuoji šaudo-gaudo keliu. Keli mokslininkai rado būdą sustabdyti senėjimą. Iš esmės – savotišką nemirtingumą, nes mirti galima įvairiais būdais, bet tik ne todėl, kad susirgsi ar susensi. Taigi čia autorius galėjo plėtoti etines temas, kurios labai trumpai kilo prie tų mokslininkų stalo. Ar verta tokį preparatą atiduoti visuomenei ir kokios būtų to pasekmės? Jei nemirtingumo eleksyras tampa prieinamu mažam ratui žmonių, kaip jie jį išnaudos? Kokį gyvenimą jie gyvens amžinai? Ar duos kažką visuomenei ar gulės pilvus išvertę prie baseino. O ar neatsibos?

Tada tie keli nemirtingieji pradeda vienas po kito mirti ir intriga tame, kas gi juos žudo. Finito. Kam reikėjo to nemirtingumo? Juk lygiai  tą patį eiliniuose trileriuose daro su eiliniais žmogeliais. Jei jau sumanei tokią liniją, tai gal pažongliruok kamuoliukais, ar ką?

O sudėtos visos veiksmo filmų klišės. Buvęs saugumo agentas, netikėtai jo partnere tapusi gražuolė, tada toks ištreniruotas antžmogis blogiukas, kurį trankai trankai, o jis vis keliasi, na suprantat. Tokios piguvą senokai beskaičiau, net įdomu, kas šovė leidyklai į galvą leisti šitą knygą. Rašymo stilius, žinoma, irgi nepraturtina 🙂

Puslapių skaičius: 400
Knygos kilmė: išsimainiau
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  trileris.

+ There are no comments

Add yours