1321 Maria Semple „Kur tu pradingai, Bernadeta?“

Estimated read time 2 min read

Maria Semple „Kur tu pradingai, Bernadeta?“

Mano komentarai: Oi kaip man patiko Bernadeta! Ji kūrybiška, talentinga, nekreipianti daug dėmesio į aplinką ir tvarką, ciniška ir bijo žmonių, nemoka tvarkytis su kasdieninėmis problemomis, bet susikaupia kai reikia padaryti kažką rimto bei gi nekenčia idiotų ir to neslepia. Em… Beveik apie mane, tik talento trūksta 😀 Cha!

Knygos forma man labai patinka. Aš mėgstu, kai istorijos dėliojamos iš laiškų, straipsnių, liudijimų ir kitų dokumentų. Intarpuose – Bernadetos paauglės dukters komentarai, apie tai, kaip viskas pasisuko, kad šeima, turėjusi keliauti į Antarktidą, dabar gedi dingusios mamos.

Šitas kūrinys originaliai paliečia įvairias socialines temas. Kas nutinka itin talentingam menininkui, kai jo kūrinys, į kurį sudėta visa širdis, brutaliai sunaikinamas, o visas pasaulis tikisi ir reakcijos ir kito šedevro? Kaip žmogaus psichiką sukrečia asmeninės nelaimės ir kaip poros pavargsta vienas kitą palaikyti.

Knygoje netruko juodo humoro, absurdiškų situacijų ir įdomių personažų. Mėgavausi nuo pradžios iki pabaigos, net ten, kur netikėjau, kad taip įmanoma ir galvojau, kad soriukas, bet čia jau gal persistengta.

Tiesą sakant romaną man net sunku palyginti su kažkuo kitu. Jis originalus.

Puslapių skaičius: 368
Knygos kilmė: leidyklos „Baltos lankos“ dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas.

+ There are no comments

Add yours