1318 Jennifer Weiner „Dvi seserys“

Estimated read time 2 min read

Jennifer Weiner „Dvi seserys“

Mano komentarai:  Po virtinės vidutinių knygų šią gi rimtai mėgavausi. Romanas – šeimos saga, pasakojantis apie dviejų seserų gyvenimą nuo vaikystės iki pat saulėlydžio. Tiesa, autorė bandė aprėpti daug temų, todėl daug kur prabėgo paviršutiniškai, bet tokiais atvejais užtenka mane užvesti ant kelio, o visą kitą padaro vaizduotė.

Kuo tos seserys ypatingos? Amerikos žydaitės, augusios vidutinėje šeimoje, anksti netekusios tėvo ir susidūrusios krūva problemų. Seksualiniu priekabiavimu, mitybos sutrikimais, nepateisintais tėvų lūkesčiais, mišriomis santuokomis, homoseksualumu. Ši tema paliesta labai organiškai ir natūraliai. Kad ir kiek turėsime homofobų, kurie neigia realybę, yra vyrų ir moterų, kurie stoja į akistatą su savo potraukiu vs visuomenės spaudimu būti „normaliu“. O jei tai dar prieš 30-50 metų? Koks gyvenimas laukia, jei pasiduodi ir gyveni „normalų“ gyvenimą? Išteki, susilauki vaikų… Mama trina rankutėmis – „pagaliau susitvarkei gyvenimą!“, homofobai trina rankutėmis – „gi visada sakėm, kad tereikia gero vyro!“ (šito knygoje nebuvo, bet nebūtina visko aprašyti gi)… Ir ne, knyga ne apie tai. Ji apie visą gyvenimą, apie tai, kaip dūžta svajonės, kaip jos laikui bėgant keičiasi, kaip vienas mažas nutikimas nulemia virtinę kitų, kaip vienas sprendimas pakeičia asmeninį pasaulį. Apie tai, kiek mes daug tikimės iš dukrų, mamų, mylimųjų, seserų, kiek nuoskaudų lieka, kai lūkesčiai nepateisinami…

Kaip jau sakiau, autorė bandė aprėpti daug temų ir vertė tas seseris išgyventi plačią gamą visuomenės problemų, todėl daug kur prabėgta per greitai, tačiau knyga man paliko labai neblogą įspūdį, skaičiau su malonumu ir vertinu puikiai.

Puslapių skaičius: 480
Knygos kilmė: leidyklos „Balto“ dovana.
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas, šeimos saga.

+ There are no comments

Add yours