1296(91) Anna Johannsen „Lavonas paplūdimio krėsle“

Estimated read time 2 min read

Anna Johannsen „Lavonas paplūdimio krėsle“

Mano komentarai: Prisibijojau šios knygos, nes kol iki jos nusikapsčiau per kitus skaitinius, spėjau prisižiūrėti gana neigiamų įvertinimų. Bet gi visai smagutis detektyvas. Iš tų klasikinių, kuriuose viskas gana lėta ir išaiškinama pamažu pakalbant tai su tuo, tai su anuo ir visa tai apjungiant patirtimi ir įžvalga.

Pagrindinė tyrėja – atstumtoji, bet kažkokia per daug dėl to nesikremtanti, gana abejinga viskam, tuo gal ir patiko. Pats tyrimas kažkoks miglotas ir keistas, todėl nesistebiu, kodėl knyga sulaukė tiek daug neigiamų atsiliepimų. Tačiau man patiko salos atmosfera, kažką tokio turi tos šiaurietiškos salos, ar ne? Dabar kai pagalvoju, tai man patiko visos knygos, kur kas nors vyksta skandinavų, britų ir šiaip aplinkinėse salose.

Tačiau tikra tiesa, kad įtampos nėra visai. Galite viduryje puslapio eiti miegoti ir nė nesukirbės mintelė, o kas gi toliau.  Tikra tiesa, kad veikėjai blankūs ir nors, kaip minėjau, policininkė manęs neerzino, esu tikra, kad greitai ją pamiršiu. Todėl man ši knyga patiko tik todėl, kad mėgstu detektyvus iš esmės. Turiu antrą dalį ir esu tikra, kad ilgai ją atidėliosiu, bet kai jau skaitysiu, tai tikrai nesispjaudysiu. Ta pati leidykla turi daug geresnių knygų, tad prie šios nėra ko stoviniuoti ir jei staiga leidyba nutrūks, turbūt mažai, kas pastebės.

Oficialiai: čia.

Puslapių skaičius: 240
Knygos kilmė: leidyklos „Briedis“ dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  detektyvas

+ There are no comments

Add yours