1291(87) Edward Carey „Mažė. Pasauliui žinoma kaip madame Tussaud“

Estimated read time 2 min read

Edward Carey „Mažė. Pasauliui žinoma kaip madame Tussaud“

Mano komentarai: Instagrame išgirta knyga, kuri verta visų gerų žodžių. Tai romanas, kuriame pasakojama apie tai, kaip madame Tussaud tapo tuo, kas tapo. Prisipažinsiu, tikrai nesu buvusi jos muziejuose ir net nemanau, kad eičiau, jei tektų atsidurti šalia. Tai ne mano stiliaus pramoga. Tad ši knyga traukė ne konkrečia asmenybe, bet atmosfera. Jau vien apipavidalinimas koks! Kaip žinote, esu aistringa atvirukų gerbėja, tad mielai gaučiau atvirlaiškį su kiekviena knygoje pavaizduota iliustracija. Pripažinkime, iliustruoti suaugusiųjų grožinę literatūra nebemadinga, o gaila!

Mažės istoriją pasakoja ji pati. Pradeda nuo vaikystės, kuomet liko našlaite ir tampa vaškinių figūrų meistro tarnaite, iki jos pačios pirmą kartą sukurtų lipdinių. Žinoma, biografinių faktų galima rasti ir Wiki, tad siužetu ši knyga kažkuo nenustebins, bet ji stebina stiliumi ir atmosfera. Purvu, smarve, tamsa, makabriškumu. Skaičiau ir klimpau, bjaurėjausi, žavėjausi. Autorius taip įtaigiai perteikė laikmečio nuotaikas Paryžiuje, kad jaučiausi betarpiška dalyvė. Šį kartą nepavyko skaityti tarsi iš šalies – buvau įtraukta.

Tai puiki knyga, tiems, kurie nebijo juodoko humoro, nėra per daug jautrūs bjaurastėlėms, nori kokybiško „show, don’t tell“ kūrinio.

Oficialiai: čia.

Puslapių skaičius: 504
Knygos kilmė: leidyklos „Alma Littera“ dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  istorinis biografinis romanas

+ There are no comments

Add yours