1288(84) Dreda Say Mitchell „Laisvas kambarys“

Estimated read time 2 min read

Dreda Say Mitchell „Laisvas kambarys“

Mano komentarai: psichologinis trileris tiems, kurie nėra nusistatę prieš žanrą, bet skaito mažai. Todėl, kad iš esmės jis neblogas, bet jei tai bus šimtasis tokio žanro kūrinys per pastaruosius kelis metus, pradėsite pastebėti erzinančius pasikartojimus ir tą klišę, kurią išmokė rašymo kursuose.

Žiū, viskas paprasta. Yra mergina su psichologinėmis traumomis. O kaip gi. Kas rašys apie normalius žmones, ane? Ir ji ieško kur gyventi. Pagal skelbimą išsinuoja kambarį gražiame name. Tiek jums atskleidžia anotacija. Bet tiek užtenka nujausti, ko tikėtis, ar ne? Visokių keistenybių.

Tačiau ta pati anotacija sufleruoja, kad bus šiurpu, bus bjauru,  ir iš tiesų autorė jau traukia negyvas peles ir pradeda linksmintis. Tačiau man sunku išlaikyti dėmesį, nes aš daugiau mažiau nujaučiu, kur tai veda ir kai viskas taip ir nutinka, galvoju, kad o ne, aš gi norėjau būti apgauta! Please, išdurkit mane nors kartą!

Pasikartosiu, ką jau esu ne kartą sakiusi. Man nėra baisu susidurti su pasikartojančiais siužetais, jei autorius talentingai kuria įtampa ir tiesiog įdomiai, fainai rašo. Juk kartais mes skaitome tas pačias knygas, ar ne? Ne dėl intrigos juk. Tačiau, kai viskas susiveda tik į tą „dabar aš čia gerai pašiurpinsiu visus“, o tu šitą triuką jau matei, tai kažkaip ir nebeįdomu. Todėl ir sakau, kad rekomenduoju tiems, kurie trilerių skaito mažiau.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 320
Knygos kilmė: leidyklos „Balto“ dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  psichologinis trileris

+ There are no comments

Add yours