1282(78) John Green „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“

Estimated read time 2 min read

John Green „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“

Mano komentarai: Labai mėgstu paaugliams skirtas knygas. Limpa man, tokios kaip „Slemas“, „Popierinė princesė“, „Mėsos turgus“ ir daugelis kitų. Tačiau „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“ nei įtraukė, nei patiko. Atrodytų istorija turi viską, ko reikia. Herojai nėra blankūs, yra graudinančių vietų…

Siužetas nuspėjamas ir paprastas, čia kabinėtis negaliu, nes kitaip būti ir negali. Du jaunuoliai serga mirtinomis ligomis, susitinka, įsimyli ir kartu bando praleisti gražiausias savo paskutines dienas. Jau turbūt ir nujaučiate, kada reikės paverkti.

Autorius paliečia ne vieną temą, o ypatingai – artimųjų, kurie gali arba negali susitaikyti su netektimis. Vietoje ir kartais juodokas humoras. Tad, kas man neįtiko? Sunku pasakyti. Gal tiesiog neįtikinama ir perspausta istorija? Netikroviški jaunuolių dialogai ir diskusijos? Primygtinis bandymas sujaudinti?

Žinoma, aš ir nesu tikslinė auditorija, tačiau skaitydama paauglių knygas ir nežiūriu per daug rimtai. O čia apėmė toks jausmas, kad autorius norėjo priversti ištrati tuos banalius žodžius „priverčia susimąstyti“ :D. O gal tiesiog per daug amerikietiška.

Tačiau manau, kad paaugliai tikrai turėtų į ją atkreipti dėmesį. Supras, kokių būna problemų, taip pat nemažai dėmesio skiriama ir knygų magijai. O ir atsiliepimai tik labai geri 😀

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 272
Knygos kilmė: knygą pasiskolinau
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  YA, romanas paaugliams

+ There are no comments

Add yours