1281(77) Laima Kota „Kambarys“

Estimated read time 2 min read

Laima Kota „Kambarys“

Mano komentarai: tokia bėda: skaitau greičiau nei rašau ir su atsiliepimais atsilieku menėsį. Mėnesį! Bet tai turi ir teigiamų pusių, kad ir koks tas mano komentaras apie knygą, jis yra nusistovėjęs, įspūdžiai susigulėję ir kartais net pakitę nuo to pirminio įvertinimo, kurį baksteliu goodreads, kai žymiuosi, kad štai, jau perskaičiau.

„Kambariui“ daviau 5 ir po mėnesio įspūdis vis dar tas pats, vis dar 5. Autorę jau pažįstu iš „Pievagrybių testamento“, kažkada ta knyga buvo labai populiari tarp blogerių, skaitėt?

Taigi, šis romanas lyg ir neturi siužeto ir pasakoja apie vieno komunalinio buto gyventojus. Kas netyčia ar dėl amžiaus nežino, kas tas komunalinis butas, tai toks butas su daug kambarių, kurį sovietų valdžia nusavino iš turtingų gyventojų (nes 5-6 kambarių butuose vargšai negyveno) kiekvieną kambarį išnuomojo ar suteikė šeimai ar piliečiui, o jie visi naudojasi buto virtuve ir vonia, kuri tapo bendra. Na, tokia teorija. Aš pati studijų metais gyvenau bendrabučio tipo kambaryje, labai baisiame name. Tai žinokit, mano sąlygos buvo kraupesnės nei tų knygos veikėjų.

Knyga nenustebino, nes apie tuos laikus (veiksmas vyksta Rygoje ir tikiu nedaug kuo skiriasi nuo mūsų šalies) jau tikrai daug girdėjom ir gyvų pasakojimų, ir skaitėm. Bet vietomis tikrai prajuokino. O ir aš gal truputį mažai žinojau apie tuos pirmuosius perestroikos laikų versliukus. Babyte, pasodintą prie telefono tiekti sekso paslaugas ir daug kitų įdomybių.

Rašo autorė sklandžiai, neapsunkina tuo tokiu „grūzu“, kokį bando užmesti kiti panašią temą liečiantys rašytojai. Tiesiog smagi kelionė laiku, kur niekas neteisiamas, niekas neginamas, tiesiog taip buvo.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 364
Knygos kilmė: knygą pirkau
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas, kelionė laiku

+ There are no comments

Add yours