1268(64) Lisa Jewell „Šeima iš viršaus“

Estimated read time 2 min read

Lisa Jewell „Šeima iš viršaus“

Mano komentarai: Anotacija įdomi, atsiliepimai neblogi, bet man šis trileris – balaganas. Visko labai daug, o per tą gausumą nei charakterių, nei siužeto.

Libė – jauna moteris, gyvenanti gana kukliai, bet netikėtai ji paveldi prabangų apleistą namą ir visas su juo susijusias paslaptis. Policijos dokumentuose rašoma, kad jos tėvai nusižudė, šalia rastas dar vieno vyro kūnas, o kūdikis buvo paliktas kitame kambaryje. Libė ir yra tas kūdikis. Žinoma, jai smalsu išsiaiškinti su gimimu ir anais įvykiais susijusias paslaptis. Tad mergina ieško galų ir yra vienas pasakotojų.

Antrasis balsas priklauso nusižudžiusių tėvų sūnui, kuris pasakoja apie savo vaikystę ir kas gi vyko už uždarų namų durų. O vyko ten daug keistų dalykų. Trečias pasakotojas yra keista moteris, lyg ir benamė svetimoje šalyje, kuri gauna žinutę apie kūdikio (paveldėtojos) gimtadienį ir pradeda ieškoti kelių, kaip grįžti į Londoną.

Taigi, sekame tris pasakojimus ir nė vienas iš jų nesukelia jausmo, kad skaitau gerą trilerį. Praeities įvykiai atrodo labai netikroviški. Norisi visus papurtyti. Dabarties įvykiai iš viso apie nieką „oi kažkas krebžtelėjo apleistame name!“. Tad tik apie tą benamę buvo bent kiek įdomesnė linija.

Aš net nežinau, ką daugiau pasakyti. Prėska, neįtraukia, įtampos nėra, netikroviška, neatrodo, kad autorė moka valdyti pasakojim ą. Tačiau visada norisi už kažką pagirti, ne tik kritikuoti. Tad štai, jautėsi gotikinės atmosferos prieskonis. Praeities veikėjai turėjo potencialo ir jei rašytoja jiems būtų skyrusi daugiau dėmesio, gal net būtų kažkas gavęsi. Nes pati idėja nebloga, tik išpildymas skystokas.

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 336
Knygos kilmė: knygą pirkau.
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  Trileris

+ There are no comments

Add yours