1265(61) S. K. Barnett „Saugi“

Estimated read time 2 min read

S. K. Barnett „Saugi“

Mano komentarai: Tai, kad mėgstu įvairiausius trilerius, jokia paslaptis. Tokiose knygose man labiausiai patinka tipinė įtampa, verčianti vis versti ir versti puslapius. Aš daug neprašau. Nei originalaus siužeto, nei labai išdirbtų veikėjų. Tenoriu, kad mane įtrauktų, o aš nustočiau slysčioti pirštu per telefoną ir nebegalvočiau, kokius darbus ryt reikės nuveikti. Ar daug užsimaniau?

Pastaruoju metu trileriai neišpildo šio lūkesčio. Manau dėl to, kad daug jų skaitau. Čia kaip su kava. Spėkit, kiek išgeriu? 4–5 puodelius, o kadangi noriu dar, tai kokius du kartus save apgaunu bekofeinine. Taigi, dažnai ne trileriuose kaltė. Ir visada apsidžiaugiu, kai atsiranda toks, kuris mano įvardintus norus patenkina. „Saugi“ – vienas jų.

Tai pasakojimas apie merginą, kuri teigia, kad yra prieš 12 metų pagrobta mergaitė. Šeima ją sutinka išskėstomis rankomis. Na, beveik visi. Yra, kas abejoja Dženiferės tapatybe. Nes visa knygos paremta klausimu, kodėl tėvai nė akimirkai neabejoja ir net jei kažkas prikišamai kloja įrodymus, juos nuginčija ir net meluoja, pavyzdžiui, kad atliko DNR testą. Kokia jiems nauda iš to, kad dukra atsirado ir kodėl Dženei gresia pavojus? Ar ji tikroji dukra, ar ne? Jei ne, tai kas nutiko mergaitei?

Autorius gana neblogai viską susuko. Atidengia vieną tiesą, bet užverčia dar penkiais klausimais, o pabaigoje viską gana dailiai išrutulioja, beveik nestrigdmas ant kelmelių.  Dar pabandė šiek tiek panagrinėti klausimus, kaip jaučiasi šeimos, kai po daug metų susigrąžina dingusius vaikus. Juk jų mintyse dukros ar sūnūs žavūs vaikai, o ne traumuoti paaugliai. Tačiau, galiausiai numojo ranka ir susitelkė į melus bei paslaptis.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 320
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Sofoklis“.
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  trileris

+ There are no comments

Add yours