1259(55) Michael Crichton „Laiko linija“

Estimated read time 2 min read

Michael Crichton „Laiko linija“

Mano komentarai: Na, jau drąsiai sakau, kad mėgstu fantastiką, nors esu visiška pradinukė. Zenito laikais buvau per maža, o gal net iš viso nebuvau. Eridano laikais domėjausi kažkuo kitu. Todėl tik dabar su džiaugsmu griebiu viską, kas į tą pusę įdomesnio. Kiek spėju, nes norų sąrašas ilgesnis už fizines galimybes.

Autorius į akį kritęs, berods trečia jo knyga mano sąskaitoje, tad neįbaugino net toks originalokas viršelis. Tačiau, nors ją skaityti smagu, gylio knygoje tiek pat, kiek Tomo ir Džerio nuotykiuose.
Knyga pasakoja apie mokslinkus, kurie plėtodami kvantų teoriją atranda būdą perkelti žmones į kitą laiką. Visokie moksliniai aiškinimai čia buvo įdomioji dalis. Kažkurią naktį net užmigti negalėjau bandydama įsigilinti į kvantų ir perkėlimo problemą.
Taigi, vieno perkėlimo metu nutinka nenumatytų aplinkybių ir praeityje pasilieka istorijos profesorius. Kaip tyčia tame laikotarpyje, kurį studijuoja su savo studentais archeoliginių kasinėjimų metu. Čia kvantų mokslininkai susirenka tuos studentus, numeta į viduramžius ir liepia surasti profesorių bei laimingai grįžti. Ir viską reikia padaryti per trumpą laiką. Tik tak, laikmatis įjungtas.
Va ir prasideda Tomas ir Džeris. Laksto jie ten viduramžiuose, tai į nelaisvę patenka, tai pabėga, tai kažką išgelbėti reikia. Veiksmo daug, laikas senka. Na smagu smagu, bet jokios gelmės. Aš jau pripratusi, kad fantastikos knygos nagrinėja kokias nors filosofines ar etines problemas, o čia tik smagumas. Negaliu skųstis, šiaip jau. Bet rekomenduočiau labiau jaunesniems paaugliams.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: čia.

Puslapių skaičius: 405
Knygos kilmė: knygą pirkau.
Perskaityta: 2021 04 25
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: mokslinė fantastika

+ There are no comments

Add yours