1242(38) Gilly Macmillan „Auklė“

Estimated read time 2 min read

Gilly Macmillan „Auklė“

Mano komentarai: pastaruoju metu gana dažnai matau prastų atsiliepimų apie knygas, kurias dar tik skaitysiu. Gūžteliu pečiais, šiek tiek nuleidžiu lūkestį. Labiau stebina komentarai po apžvalgomis „nebeskaitysiu“, „braukiu iš norų sąrašo“ ir pan. Taip ir matau, kaip ketinu pasilepinti ir nusipirkti pyragėlių naujoje kepyklėlėje, o ten koks Užkalnis parašo, kad kremas nebuvo standus, cukraus per mažai. Ir ką? Viskas, neinu? Neberagauju? Šito, manau, niekada nesuprasiu. 

„Auklė“ irgi sulaukė bent kelių neigiamų atsiliepimų. Bet ir gerų taip pat. Kur maniškis? Per vidurį. Šiaip visas apipavidalinimas ir tie užrašiukai ant viršelio sufleruoja, kad tai trileris. Tačiau ar kiekviena drama, kurioje kažkas paslaptingai miršta ar dingsta yra trileris? Pati knyga man labai priminė sužavėjusią „Anytą“, tik tokią versiją našlaitėlę. Visgi mamos ir dukros santykiai mane vertė galvoti apie aną istoriją. 

Džoselina – pagrindinė veikėja, dėl tam tikrų aplinkybių, su dukra grįžta į nekenčiamus mamos namus. Ji įsitikinusi, kad motina jos niekada nemėgo ir pati dėl nuoskaudų dabar trukdo savo vaikui užmegzti santykius su močiute. Džoselina – įkyri, aikštinga, neįdomi isterikė, neturėjusi nė vieno teigiamo bruožo, todėl per istorijos dalis, kurias pasakoja ji, stūmiausi sunkokai. 

Intriga su kadaise dingusia aukle irgi dirbtinoka, kaip ir visiškas Džo aklumas jos atžvilgiu. Tačiau meluočiau, jei sakyčiau, kad buvo neįdomu, kuo viskas baigsis.

Įdomiausia knygos dalis – mamos ir dukros santykiai. Minusas, kad per menkai išvystyti. Sakyčiau, tų trilerio elementų čia visai ir nereikėjo. Beje, jei Tess Gerritsen pasirodė, kad čia labai įtempta knyga (užrašas anotacijoje), tai gal ji savo tegul pasiskaito, ar ką 🙂

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 432
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Baltos lankos“
Perskaityta: 2021 02 15
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: psichologinis trileris, šeimos drama

+ There are no comments

Add yours