1239(35) Anders Roslund „Ilgiausių metų“

Estimated read time 2 min read

Anders Roslund „Ilgiausių metų“

Mano komentarai: Man visada įdomu, kodėl leidyklos sugalvoja serijas leisti ne nuo pradžių. Pavyzdžiui, ši knyga, pasak Good Reads, yra devintoji. Kai instastoryje užtaginusi leidyklą rašiau tą patį klausimą – 0 reakcijos, o juk tikiu, smalsu ne vien man, bet LRS ir šiaip iš tų leidyklų, kurios nebendrauja ir bet kokį klausimą ignoruoja. Tad galima tik paspėlioti. Gal devintos knygos vertimo teisės buvo pigesnės? Nors dažnai daug tokio tipo detektyvų galima skaityti ir atskirai (ne vieną ir ne dvi serijas krimtau ne eilės tvarka), tačiau iš smulkmenų jautėsi, kad veikėjai jau turi savo santykių istoriją ir smagiau ją žinoti. Kartais tai prisideda prie bendro įvertinimo.

Na, o pats detektyvas nei nuvylė, nei nudžiugino. Toks stiprus vidurys. Labai stiprus vidurys. Istorija susideda iš dviejų dalių. Vienoje pusėje gi be penkių minučių pensininkas Evertas Grensas, tiriantis bylas, kurios turi sąsajų su prieš septyniolika metų įvykdytu žiauriu nusikaltimu.

Kitoje pusėje – buvęs nusikaltėlis ir infiltruotas agentas Pytas Hofmanas, kuriam kažkas pradeda grasinti, kad atskleis informaciją banditams, jog būtent jo dėka visi buvo susodinti į kalėjimą. Grasinimus anonimas aiškiai ir įtaigiai sustiprina įrodymais, kad nejuokauja, o Pytas privalo padaryti, ko prašomas.

Vėliau šios dvi linijos persipina, o kaip gi kitaip? Skaityti nuobodu nebuvo. Patiko visi veikėjai. Bet pačiai istorijai kažko pritrūko. Ko? Sunku pasakyti. Gal tiesiog, kai viskas paaiškėjo, likau neįtikinta ir varčiau akis dėl melodramos. Taip pat tam tikri tyrimo procesai, ypač susiję su įtarimais dėl kurmio bei dokumentų nutekinimu, man atrodė pritemti ir neatitinkantys realybės. Pyto dalis gerokai įtaigesnė.

Visgi, jei neskaitote visų detektyvų iš eilės ir nelyginate jų bent su 200 kitų, tikėtina, kad kabinėsitės gerokai mažiau.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 520
Knygos kilmė: knygą pirkau
Perskaityta: 2021 02 09
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: detektyvas, trileris

+ There are no comments

Add yours