1235(31) Donato Carrisi „Blogio teorija“

Estimated read time 2 min read

Donato Carrisi „Blogio teorija“

Mano komentarai: Ankstesnę autoriaus knygą „Blogio šnabždesys“ aš įvardinau vienu geriausių praeitų metų detektyvų. Nors ir turėjo siužeto vingį, kuris man nepatiko, visgi bendra visuma buvo kažkas originalaus. O juk detektyvų skaitau gausiai, tad iš karto matosi, kas šviečia minioje. 

Žinoma, laukiau ir antros dalies, o jau turėdama ją rankose atidėliojau malonumą. Turiu turiu tą bruožą, kad taupausi geras knygas. 

Taigi, vėl susitinkame su Mila Vaskez. Ir aš nepamenu jau, ar tikrai ji ir pirmoje dalyje buvo tokia… net nežinau. Keista? Bet po to pagalvojau, kad ji kuo normaliausia, čia autorius bando policininkę vaizduoti tarsi apsėstą vidinių demonų. Tie „neik į nusikaltimo vietą, nes tau patiks, ką pamatysi“, mažai derinosi su veiksmu ir tolesniais įvykiais. Dar vis pabrėžiama, kad Mila specialiai ieško pavojų, bet parodykit man kitą detektyvinę knygą, kur geriausi personažai sėdi ant sofos ir nelenda į keistus namus ar pavojingus susitikimus.

Mano akimis pats siužetas ir intriga geriau vyniojosi pirmoje dalyje. Tačiau, akivaizdu, kad autorius turi originalių idėjų ir moka stebinti. Tiesa, pastebėjau pasikartojimų, tad tikiuosi kitose dalyse jų nebebus, nes kitaip jie tampa spoileriais. 

Šį karta Mila su komanda, o kartais ir be jos, vaikosi paslaptingą žmogų, kuris kadaise padėjo be žinios dingti daugybei asmenų, po daugelio metų sugrįžusių ir pradėjusių virtinę nusikaltimų. Kadangi paslaptingasis siūlo naują gyvenimą, o mūsų policininkė gi pilna vidinių demoniukų, tai traukia ją ta tamsa. Kas ką?

Milos serija yra viena stipresnių ir originalesnių iš to, ką skaičiau pastaraisiais metais. Man čia patiko ir veikėjai, ir siužetas, ir atomazga. Ir visada išlieka kibukas kitam kartui.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 448
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Sofoklis“.
Perskaityta: 2021 01 28
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: detektyvas, trileris.

+ There are no comments

Add yours