1233(29) Annet Huizing „Kaip aš netyčia parašiau knygą“

Estimated read time 2 min read

Annet Huizing „Kaip aš netyčia parašiau knygą“

Mano komentarai: teoriškai ši knyga vaikams ir paaugliams, o praktiškai visiems, kurie nori prisiminti kūrybinio rašymo tips and tricks. Perskaitoma per kelias valandas ir dar pozityvi!

Knyga tarsi dvejopa. Iš vienos pusės pasakojama Katinkos istorija. Katinkai trylika, jos mama seniai mirusi, mergaitė gyvena su keistuoliu tėčiu ir broliu. Ji susidraugauja su kaimyne, kuri yra rašytoja ir jos padedama pradeda mokytis kurti istorijas. Čia ta antra linija. Savo istorijose ji aprašo gyvenimiškus patyrimus. Tai, ko trylikametė neišsako garsiai. Ji kalba apie naują tėčio merginą ir koks gyvenimas be mamos. Tuo tarpu kaimynė rašytoja, kurios gyvenimas irgi pamažu atskleidžiamas per Katinkos tekstus, komentuoja rašinius, vertina ir duoda patarimų.

Man labai patiko. Ir Katinkos gyvenimo linija, ir rašymo pamokos, nes jos įsiliejo organiškai ir be didaktikos. Visiški pradmenys, kaip antai „rodyk, o ne pasakok“, įvairūs pagreitinto laiko niuansai, veikėjų ir intrigos kūrimas ir kt., žinomi kiekvienam, kuris domėjosi rašymo patarimais. Tačiau ne visiems mums pavyksta juos pritaikyti praktiškai. 

Nesudėtinga, įtraukianti ir įsimintina. Kaip jau ir sakiau, manau, kad tinka bet kokio amžiaus žmonėms, nors subalansuota jaunesnei auditorijai. 

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 160
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Debesų ganyklos“
Perskaityta: 2021 01 22
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: knyga jaunimui, rašymo vadovas

+ There are no comments

Add yours