1215(11) Penny Vincenzi „Paveldėtos paslaptys“

Estimated read time 2 min read

 Penny Vincenzi „Paveldėtos paslaptys“

Mano komentarai: įveikti šią knygą buvo šioks toks fizinis iššūkis. Sakykit, ką norit, storulės fainai, bei pradžioje ar pabaigoje, kai puslapiai persiverčia į vieną pusę, tai žiauriai nepatogu skaityti. Ir visgi, baigusi galvojau, ką būtų buvę galima išmesti. Buvo ką. Bet… Tik kokių 20 puslapių, tad nelabai kažką ir suplonėtų.

Jau IG sakiau, kad jaunimui „Santa Barbara“ asocijuojasi su kažkuo neigiamu. Tačiau mano kartos žmonės prisimins, kaip mes visi žiūrėjom, mokykloj su mokytojais aptarinėjom… Tai va, ši knyga man priminė “Santą Barbarą“ gerąja prasme.  Ir dar Zola „Ponių laimę“ kažkuo.

Yra įmonė, yra jos darbuotojai, kiekvienas su savo šeima ir po skyrelį vis apie visus po truputį pasakojama. Ir tie personažai labai skirtingi. Kažkas toksniuose santykiuose, kažkas susvetimėję, kažkas nepakelia to, kad žmonai geriau sekasi, kažkas neperlipa per savo ego, kažkas nori mesti mokslus ir eiti savo keliu. Nuo trylikos metų mergaitės iki 80+ šeimos valdovės. Ir įdomu!

Jei žiūrėdami į viršelį galvojate, kad rasite banalią meilės istoriją, tai ne. Meilės, žinoma, buvo, tiek kiek jos būna bet kokiame romane. Juk net tuose apie koncentracijos stovyklas būna. Tačiau čia daugiau veikia verslo užkulisiai ir ambicijos. Konkurencija ir intrigos. Ir dar čia knyga apie įvairias žmonėms kylančias problemas. Tokias, kaip baimė pasipriešinti dominuojančiai motinai; tokias, kaip nenoras priimti naujovių; tokias, kaip aklumas savo sutuoktinio atžvilgiu; tokias, kaip ultimatumai šeimoje; tokias kaip patyčios mokykloje; tokias, kaip sunkumai derinant darbą ir problemas namuose; tokias, kaip sadisto persekiojimas; tokias, kaip spaudžiantys terminai; tokias, kaip investicijų trūkumas ir dar daug kitokių. Sutalpino tie puslapiai daug. 

Knyga nėra sudėtinga, nėra saldi, skaitosi lengvai ir įtraukia į tą fikcinį gyvenimą. Man, paskutinį serialą mačiusiai prieš tris metus, buvo pats tas, nes skaityti serialus mėgstu labiau nei žiūrėti 🙂

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 720
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Svajonių knygos“
Perskaityta: 2020 12 06
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: romanas, jausmų klasika.

 

 

+ There are no comments

Add yours