1212(8) Holly Ringland „Visos Alisos Hart gėlės“

Estimated read time 2 min read

Holly Ringland „Visos Alisos Hart gėlės“

Mano komentarai: Viršelis yra meno kūrinys. Taškas. Gėlėmis apipavidalinti puslapiai yra labai jaukūs. Tikrai. O istorija? 50/50. Ir traukė, ir stūmė, ir patiko, ir norėjosi daugiau, ir piktino lengvumu. Visko buvo.

Alisa tokia mergaitė, kuri augo su smurtaujančiu tėvu ir mama. Uždarai augo. Į mokyklą nėjo, dienų dienas bijojo būti sumušta, ar kad negalės pasirūpinti sumušta mama.  Tada, dar knygos pradžioje, žūna jos tėvai ir Alisą išsiveža niekada nematyta močiutė. Truputį alkoholikė, truputį hipė, turinti gėlių ūkį, kuriame glaudžiasi likimo nuskriaustos moterys. Ten Alisa atsitiesia ir užauga.

Bet ne viskas taip paprasta. Pradėkim nuo to, kad močiutė turi paslapčių. Mano akimis tos paslaptys apie nieką. Visiškai. Jokios dramos. Kažkas gal kažkur ten susipyko ir viskas. Tačiau tyli, nesako, geria, bijo pasakyt, suka ratais, atidėlioja. Oh, dramos karalienė, tik apie ką ta drama?

Tada viduryje knygos įterpiamas toks dirbtinis emocijų proveržis ir bam, Alisos gyvenamoji vieta vėl pasikeitusi, o ji bando išsisrėbti vidinę košę.

Jei norite lengvo savaitgalio skaitaliuko – čiupkit. Aplinka graži, gėlės ir Gėlės patrauklios, yra dramos, yra meilės. Tačiau jei galvojate šią knygą rinktis, nes ji stipriau užgriebia smurto šeimoje, alkoholizmo, moterų problemas, tai nea. Jei reikia labai gražių gamtos aprašymų, poetiškos prozos, tai irgi nea. Čia per daug visi plaukė paviršiumi. Stiprumu neprilygsta knygoms „Ten, kur gieda vėžiai“ ar „Sugrįžimas į Aliaską“. Nėra tokia jautri, kaip „Miškas ten sutinka žvaigždes“.

Visgi, aš nedrįsčiau sakyti, kad neverta dėmesio. Tiesiog esu skaičiusi geriau, o temas buvo galima paplėtoti giliau. Paslaptis padaryti vertas griuvusių gyvenimų, o veikėjus labiau nusipelniusius simpatijų.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 448
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Baltos lankos“
Perskaityta: 2020 11 29
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: romanas.

+ There are no comments

Add yours