1196(119) Care Santos „Melas“

Estimated read time 2 min read

Care Santos „Melas“

Mano komentarai: Iš karto įspėju, kad jaunimo literatūros aš nelyginu su suaugusiųjų knygomis ir vertinu tos pačios kategorijos kontekste. 

„Melas“ intrigavo savo aprašymu. Juk jame minimi susirašinėjimai internetu ir ten slypintys pavojai. O aš jau ne kartą minėjau, kad mane tai domina, nesvarbu, kokiam amžiui skirta. Tiesa, šis romanas kiek apgaulingas, nes tam susirašinėjimui teko gana nedaug vietos. 

Jei trumpai, tai paauglė užmezga virtualią draugystę. Jie bendrauja apie knygą „Rugiuose prie bedugnės“ ir Ksenija netrunka susižavėti, apleidžia mokslus ir svajoja susipažinti su vaikinu. Ši dalis man pasirodė labai paviršutiniška, nes meilė ištiko vos po kelių trumpų žinučių. Aha, sakysit, tu jau per sena suprasti. Tačiau aš pati būdama tokio amžiaus užmezgiau santykius (per tuometinį IRC kanalą „Baras“, jei kažkas tokį pamena), kuri baigėsi aštuonių metų draugyste įskaičiuojat ir santuoką. Tad iš patirties sakau, kad trys trumpi laiškeliai dar per mažai taip įsitraukti. 

Antra knygos dalis buvo kur kas įdomesnė ir įtikinamesnė. Sąsiuvinyje užrašyto dienoraščio-laiško forma pasakojama jauno vaikino, sėdinčio kalėjime, istorija. Per šią istoriją mes patiriame vaikų iš nedarnių šeimų, rajono gaujų problemas, apie sąlygas, kurios neleidžia gabiam žmogui mokytis ir aplinkybes, kurios įtraukia į juodus darbelius. 

Priminsiu, kad tai knyga paaugliams, todėl ji turi šviesią pabaigą, tačiau istoriją verta paskaityti ir tėvams ar mokytojams, nes kartais gali padėti identifikuoti, kas kankina jaunuolį. 

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: aprašymas leidyklos „Debesų ganyklos“ puslapyje.

Puslapių skaičius: 192
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Debesų ganyklos“
Perskaityta: 2020 10 03
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Panašios knygos: Charlotte Seager „Follow Me, Like Me“
Knygos žanras: romanas paaugliams ir jaunimui.

+ There are no comments

Add yours