1182(105) Charlotte Seager „Follow Me, Like Me“

Estimated read time 3 min read

 Charlotte Seager „Follow Me, Like Me“

Mano komentarai: Paaugliškas knygas aš vertinu tos kategorijos kontekste ir tikrai nelyginu su suaugusiems skirtais romanais, bet ši pasirodė silpnoka. Visgi, aš visada mėgstu romaniukus apie internetą, susirašinėjimus ir soc. tinklus. Gal dėl to, kad man internetas labai patinka? 

Istorija tokia tarsi lengvas trileriukas. Viena labai populiari mergina, išsiskyrusi su vaikinu, pasineria į flirtą su nepažįstamuoju, o norėdama juo atsikratyti patiria pavogtos tapatybės problemas, dėl kurių ir nuo pamokų šalina, ir draugai nusisuka. 

Kita mergina yra vienišė, tad tiesiog stalkina sporto treneriuką visuose soc. tinkluose ir kai pasklinda gandai, kad šis priekabiauja prie klienčių, užsimano įrodyti, kad taip nėra. 

Visa tai galite perskaityti nugarėlėje, tačiau visa tai sudaro visą knygą. Tekstai paaugliams būna įdomūs tuo, kad lengvai pagauna. Juk reikia išlaikyti jų dėmesį. Tačiau šis kūrinys man toks jau paviršutiniška buvo… Jei norėjo parodyti pavojus slypinčius internete, tai nelabai pavyko. O ir veikėjai, ypač pagrindinės tos veikėjos, buvo nykūs. Atrodė, jei ir nesibaigs joms geruoju, tai koks skirtumas.

Aš skaičiau ne vieną ir ne dvi young adult knygas, kad drąsiai galėčiau sakyti – nuobodi, neįtraukianti, neišpildanti temos. 

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Naujoje mokykloje šešiolikmetei Amberei sunkiai sekasi susirasti draugų. Tačiau tai nesutrukdo jai įsimylėti žavaus trenerio praktikanto Reno. Tiesa, nei pats Renas, nei kas kitas apie Amberės jausmus nė neįtaria. Išgirdusi apie Reną skleidžiamus negražius gandus, Amberė pasiryžta įrodyti, kad tai melas, ir neria į interneto platybes ieškoti teisybės.
Nei drąsos, nei draugų, nei įžūlumo netrūksta mokyklos gražuolei Klojai. Kartą, norėdama sukelti savo vaikinui pavydą, mergina užmezga internetinę pažintį su nepažįstamuoju Svenu. Tačiau panorusi naująją pažintį nutraukti, Kloja supranta, kad tai nebus paprasta, nes Svenas toli gražu nėra toks simpatiškas, koks atrodė.
Iš pradžių tokie skirtingi, Amberės ir Klojos gyvenimai netikėtai ima panašėti. Kvapą gniaužiančių aplinkybių, sutapimų ir netikėtų atradimų vedinos, abi merginos supras, kad interneto platybėse toli gražu ne viskas yra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. O kai kurie žmonės pasiryžę padaryti bet ką, kad tiesos apie juos niekas niekada nesužinotų.

PSL: 264
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Alma Littera“
Perskaityta: 2020 08 31
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram

+ There are no comments

Add yours