1169(92) Glendy Vanderah „Miškas ten sutinka žvaigždes“

Estimated read time 3 min read

Glendy Vanderah „Miškas ten sutinka žvaigždes“

Mano komentarai: Pagirsiu viršelį. Daug kartų žiūrėjau į realų tokį vaizdą ir, žinoma, niekada nepavyko jo užfiksuoti. Tad mielas. Kaip ir visa knyga.

Iš anotacijos ir knygos pradžios sunku net ir susigaudyti ar čia bus maginės fantastikos knyga, ar daugiau mažiau buitinis pasakojimas. Ir aš nenoriu išduoti, kaip yra iš tiesų, nes gyvenimas pilnas stebuklų.

Džoana – biologė, kuri po pertraukos, kurios metu kovojo su vėžiu bei palaidojo nuo to paties mirusią mamą, grįžta į veiklą ir nedideliame miestelyje atlieka tyrimus. Gabrielis – jos bendraamžis vietinis vyrukas, kuris serga depresija ir turi daug praeities traumų. Ursa – mergaitė, kuri vieną dieną atsiranda ant Džoanos slenksčio ir teigia, kad nusileido iš žvaigždžių. Ji puikiai supranta universiteto lygio tekstus, skaito Šekspyrą ir šiaip yra labai protinga.

Tokie tad trys veikėjai turės įveikti savo problemas, išmokti mylėti ir kovoti dėl to, kas svarbu. Teoriškai knygą galima būtų laikyti banalia, juk jau išvardinus veikėjus daugiau mažiau aišku, kuo viskas baigsis. Praktiškai tai nuostabi istorija, kurioje nebuvo erzinančio gumos tempimo. Vienintelis dalykas, kuris man nelabai čia lipo – vienos šeimos muilo opera pabaigoje. Tačiau jie nebuvo esminiai personažai, tad galima ir atleisti.

Iš tiesų, mylėti yra lengva. Daug sunkiau leistis būti mylimiems. Tiek ir tenorėjau pasakyti.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Netekusi mamos, išvarginta kovos su krūties vėžiu universiteto doktorantė Džoana Tyl sugrįžta baigti mokslo darbo apie paukščių lizdus kaimiškojoje Ilinojaus dalyje. Nuo aušros iki sutemų į tyrimą įnikusios vienišės kasdienybę vieną vakarą sujaukia prie namelio pasirodęs paslaptingas basas vaikas.
Mergaitė prisistato Ursa ir atkakliai tvirtina esanti atsiųsta iš žvaigždžių, kad savo akimis išvystų penkis stebuklus. Džo nenoriai sutinka leisti Ursai pasilikti – kol sužinos apie ją daugiau.
Mėgindama atskleisti šio žavaus vaiko paslaptį, Džo sulaukia atsiskyrėlio kaimyno Geibrielio Nešo pagalbos. Tačiau kuo daugiau laiko jiedu praleidžia kartu, tuo daugiau klausimų jiems kyla. Kodėl mažametė ne tik skaito, bet ir supranta Šekspyrą? Ir kodėl jos akivaizdoje nuolat nutinka geri dalykai?
Tarp trijulės užsimezga neįtikėtinas ryšys, o Džo ir Geibas nustoja tikrinti tinklalapį, kuriame skelbiama apie dingusius vaikus…

PSL: 384
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Balto“
Perskaityta: 2020 08 01
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours