1151(72) Chris Carter „Šešėlis naktyje“

Estimated read time 3 min read

 Chris Carter „Šešėlis naktyje“

Mano komentarai: Aš nemoku kalbėti apie serijines knygas, nes man jos yra vienas vienetas. Tąsa. Jei patiko pirmoji knyga, dar ir antroji, tai ką ten apie trečią dar galima sakyti, jei atmestume tiriamų bylų, nes čia detektyvas, niuansus? Veikėjai tie patys: Hanteris, Garsija, jų vadovė. Hanteris – genijus. Ne šiaip protingas, bet iš tiesų genijus, paauglystėje baigęs universitetą, o daktaro laipsnį apsigynęs dar tada, kai kiti bando apsispręsti, kuo nori būti. Tačiau, nors jis visada žino įvairiausius faktus, per daug nesimaivo, mane visada prajuokina, kai į klausimus, iš kur žinai, Hanteris visada atsako “daug skaitau” :).

Chris Carter detektyvai išsiskiria žiaurumu. Iš tiesų, tai bet kokia žmogžudystė žiauru, bet kiekvienas autorius turi savo arkliuką. Kas humoro jausmą, kas labai ypatingą aplinką (pvz., L.J. Ross), kas mielus veikėjus (Nesbo, aišku). Na, o čia – originalios skerdynės. Šį kartą žudomos vieno tipažo moterys, kurioms užsiuva burną ir intymias vietas. O kūno viduje palieka dovanėlę. Ir ne bet kokią, o itin žiaurią. Tad jautriems geriau neskaityti. Aš gal esu jautri vaizdams, realybei, bet ne žiauriems knygų tekstams. Galiu žliumbti meilės romaniuką skaitydama, bet pjaustomi kūnai nesukelia virpulio, todėl šiose knygose tiesiog žavi fantazija. Nusikaltimų kraupumas ir originalumas. Dėl to norisi skaityti kitas knygas.

Tačiau yra kažkas tokio šioje serijoje, ar kaip nėra kažko tokio, dėl ko galėčiau sakyti, kad myliu autorių. Laukiu kitų knygų, tikrai tikrai skaitysiu visas, bet va po laiko turiu užmesti akį į anotaciją, kad prisiminčiau apie ką kalbėta. Kalta ne mano atmintis, nors tikrai nesistengiu galvoje išlaikyti visko, ką skaitau. Labiau gal nepririša autorius manęs emociškai. Tyrėjai smagūs, bet į širdį nesulipa. Tačiau nekreipkit dėmesio į mano asmeniškumus, nes aš to ir pati paaiškinti negaliu. Laukiam kitos dalies!

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Manai, kad esi saugi… Bet ar tikrai? 
Į Los Andželo apygardos morgą atvežamas neatpažintos moters kūnas. Mirties priežastis — neaiški. Nesimato jokių prievartos žymių, išskyrus tai, kad užsiūta intymi vieta. Bet patologą labiausiai pribloškia, kai jis pamato, kad žudikas kažką paliko moters viduje. Kažką tokio šiurpaus, kad Los Andželo policijos departamento Žmogžudysčių skyriaus detektyvas Robertas Hanteris skubiai atšaukiamas nuo visų darbų imtis šios bylos.
Po kelių dienų randamas dar vienas kūnas. Kaip ir pirmoji auka, ši moteris irgi užsiūta; taip pat ir jos kūne kažkas palikta; kažkas taip išmoninga, kaip ir groteskiška…
Ir tai dar ne pabaiga.
Kai tirdamas žmogžudystes susiduria su dingusio asmens byla, su kuria dirba detektyvė Vitnė Majers, Hanteris ima įtarti, kad žudikas galbūt įkalinęs dar kelias moteris. Netrukus Robertas pasijunta ir pats tapęs taikiniu, kurį medžioja žudikas, toks pasibaisėtinas, kokio detektyvas negalėjo nė įsivaizduoti, grobuonis, kurio praeitis dengia siaubingą paslaptį ir kuris nė neketina sustoti...

PSL: 368.
Knygos kilmė: išsimainiau. IG yra highlight’as su knygomis, kurias siūlau mainams.
Perskaityta: 2020 05 29
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours