1136(57) Charlotte Link “Apgautoji”

Estimated read time 2 min read

Charlotte Link “Apgautoji”

Mano komentarai: Pamačiusi autorės vardą, aš numanau, kad kriminalinė istorija man daugiau ar mažiau patiks. Tai jau penkta jos knyga, kurią skaičiau. Ir lyg šiol istorijos nebuvo susijusios, bet mačiau, kad „Apgautoji“ pradeda seriją apie Keitę Linvil ir Keilebą.

Kas man knygoje patiko: gana patrauklūs ir skirtingi charakteriai. Žinoma, tyrėjai kaip visada klišiniai. Vienas detektyvas – Keilebas Heilas – buvęs alkoholikas, kur buvęs, kur nebuvęs vis glostantis butelį. Kita gi vienišė, su niekuo nesutarianti atskalūnė. Dar kažkuri turi namie problemų. Nuobodu, sakyčiau, jei tik taip ir būtų. Tačiau, nepaisant to, kad stereotipai išpildyti su kaupu, knyga vistiek įtraukė. Pasitaikė kitų įdomių personažų, o ir tie klišiniai nebuvo patys silpniausi, kuriuos esu sutikusi. Dar man patiko, kad siužetas pasitaikė ne taip jau paprastai nuspėjamas, tol, kol autorė pati neparodė kur reikia žiūrėti.

Detektyvai tyrė Keitės tėvo nužudymą. Pradėję vaikytis ne tą įtariamąjį sukėlė virtinę šalutinių veiksmų, kurie man pasirodė vieni įdomesnių šioje knygoje.

Na, o kas nepatiko? Savigrauža ir idealizavimas. Na nesąmonė yra galvoti, kad tavo gimdytojas buvo tobulas ir po to stebėtis gana tikėtinais dalykais. Tai čia apie Keitę. O kas liečia Keilebą, tas irgi pačiu netinkamiausiu metu sugalvojo panerti į savigraužą. Na rimtai! Pasinervint ir save paplakti, aišku, faina, bet kodėl tai turi trukdyti gyventi, galima gi viską suderinti 🙂

Tai va, šita autorė ne iš mano mėgstamiausių dešimtuko, bet nenuvilia.

Oficialiai: Įtampos ir netikėtų siužeto posūkių kupinas detektyvas „Apgautoji“ pasakoja apie nusivylusią ir vienišą Skotland Jardo policininkę Keitę Linvil.
Uždara ir aplinkiniais nepasitikinti moteris gyvenime myli vienintelį žmogų – savo tėvą. Kai jis žiauriai nužudomas savo paties namuose, Keitė pasijunta visiškai sugniuždyta.
Nužudymo byla paskiriama vietiniam tyrėjui, kenčiančiam nuo alkoholizmo. Natūralu, kad Keitė juo nepasitiki. Trokšdama atskleisti tėvo mirties paslaptį, moteris pati imasi aiškintis bylos aplinkybes. Keitės laukia dar vienas sukrėtimas, supratus, kiek daug ji nežinojo apie savo karštai mylėtą tėvą.

PSL: 520; Knyga elektroninė. Perskaityta: 2020 04 13

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours