1128(49) Adrian McKinty “Grandinė”

Estimated read time 2 min read

Adrian McKinty “Grandinė”

Mano komentarai: Perskaičiau anotaciją ir pagalvojau, kad šis tas įdomesnio! Grandinė yra poros psichopatų užkurta sistema, kuomet šeimos yra priverstos grobti vaikus, kad išgelbėtų savuosius. Viskas veikia grandinės principu: tavo vaiką pagrobia, pagrobėjai paskambina ir pasako, kad jis bus išlaisvintas tik tada, kai sumokėsi išpirką, pagrobsi kitą vaiką, o jo tėvai padarys tą patį. Knygoje daug grasinimų, persekiojimo įtampos ir nevilties. Grandinė, žinoma, puikiai veikia, kol akiratyje nepasirodo knygos veikėjai.

Reičelė yra vieniša mama, ką tik išsigydžiusi vėžį, silpna, prasiskolinusi ir štai, sulaukia skambučio, kad jos dukra pagrobta, o ji turi padaryti tą patį. Ir dar gauti pinigų. Moteris nemano, kad galėtų suorganizuoti tokį nusikaltimą, bet nusikaltėliai ją greitai įtikina, kad kitos išeities nėra. Prasideda desperatiškas bėgimas. Taigi, knyga nėra nuobodi, o visas siužetas kažkas tokio įdomesnio. Tačiau man gana keisti pasirodė šeimos ryšiai ir visa pabaiga. Kita vertus, negi dabar kabinėsiesi ir ieškosi logikos šaudo-gaudo tipo knygoje? Tai nėra psichologinis trileris, tai – veiksmas. Tad rekomenduoju, tik tuo atveju jei norisi kažko tokio lengvesnio, truputį įtempto, na, kaip “kietas riešutėlis” :).

OficialiaiAUKA. KOVOTOJA. PAGROBĖJA. NUSIKALTĖLĖ. TU TAPSI KIEKVIENA JŲ.
Klausyk atidžiai… Tavo vaikas pagrobtas. Vienintelis būdas išgelbėti savo vaiką – pagrobti kitą. Nepaklusi, sulaužysi taisykles, kreipsiesi į policiją – tavo vaikas mirs. Dabar tu esi grandinės dalis.
# NENUTRAUKGRANDINĖS
„Grandinės“ sumanytojai puikiai žino, kad tėvai dėl savo vaikų padarys bet ką. Tačiau nežino, kad galiausiai jiems teks susidurti su savęs vertu priešininku. Reičelė protinga ir kupina ryžto, ji kovos.
Ar ji ir bus ta, kuri pagaliau nutrauks „Grandinę“?

PSL: 400; Knyga įsigyta savo lėšomis. Perskaityta: 2020 03 28

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours