1125(46) Elizabeth Haynes “Po tyliuoju mėnuliu”

Estimated read time 3 min read

Elizabeth Haynes “Po tyliuoju mėnuliu”

Mano komentarai: Kadaise autorė su knyga “Į tamsiausią kampą” sukėlė ažiotažą. Jos romanas buvo labai stipri persekiojimo ir smurto istorija. Ta, kurioje įtampos tai jau tikrai nepritrūksta. Ta, kuri padeda suprasti, kaip sunku išsilaisvinti nuo smurtautojo. Ta, po kurios niekada nebesakai “tai tegu išeina, ko ji su juo būna?”. Ir nors girdėjau, kad “Po tyliuoju mėnuliu” toli gražu nėra tokia gera, bet kažkaip tikėjausi, kad autorės gebėjimas išlaikyti įtampą niekur nedingo. Tačiau knyga per daug nesužavėjo. Jei aš vis dar atsimenu apie ką buvo “Į tamsiausią kampą”, tai va po šios perskaičiau jau keletą knygų ir baigiu pamiršti.

“Po tyliuoju mėnuliu” yra gana tipinis detektyvas. Turime žmogžudystę. Net kelias. Turime tyrėjų komandą su visomis savo problemomis. Na ir va. Dirba jie. Žudiko ieško. Nepasakytum, kad neįdomu, bet nieko originalaus.

Žinoma, prisiskaičius tiek detektyvų, jau sunku rasti kažką nematyto, bet pvz., vieni autoriai patraukia įdomiais charakteriais, kiti susuką intrigą pabaigoje, treti puikūs humoro jausmu, ketvirti tiesiog moka išlaikyti tokią įtampą, kad net jei žinotum pabaigą, vistiek būtum įsitvėręs pagalvėlės, penkti pasižymi lakia fantazija, kai reikia aprašyti žiaurumus. O čia… Nieko. Tiesiog kažkas kažką nužudė, kažkas ištyrė žmogžudystę. Gal autorė bandė suintriguoti nimfonanės personažu ar dominavimu, bet gi pasaulyje, kuriame egzistuoja šimtai penkiasdešimt pilkų atspalvių wannabe knygų, seksu jau nieko nenustebinsi. Ar verta skaityti? Žinoma! Detektyvų per daug nebūna. Bet knyga labai vidutinė.

OficialiaiGraži, gyvenimu ir seksu nepasisotinanti mergina. Turtinga ir visuomenės gerbiama žmona. Ar gali būti kas nors bendra tarp šių dviejų visiškai skirtingų moterų? Viena sąsaja akivaizdi — abi negyvos. Žvarbų ankstyvą rudens rytą policija gauna pranešimą apie jaunos moters mirtį — ji randama gulinti kraujo klane namuose atokiame ūkyje. Netrukus pareigūnai vyksta jau į kitą iškvietimą — netoli to paties ūkio esančiame karjere pastebimas nuo skardžio nulėkęs automobilis su moters kūnu. Taigi kas vyksta gan ramiame Anglijos kaimelyje? Ar pavyks detektyvei vyresniajai inspektorei Luisai Smit bei jos komandai surinkti įkalčius ir aptikti sąsają tarp šių dviejų mirčių?
Prikaustantis dėmesį ir sukuriantis įtampą policijos tyrimas trunka vos šešias dienas. Ir iki pat paskutinio romano puslapio skaitytojui neleidžiama nė per nago juodymą atsipalaiduoti, nes iki pat galo galvoje kirba tik vienas klausimas: kas žudikas?

PSL: 416; knyga elektroninė iš “Milžino”. Perskaityta: 2020 03 21

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours