1119(40) Taylor Jenkins Reid “Vieni metai. Atskirai”

Estimated read time 3 min read

Taylor Jenkins Reid “Vieni metai. Atskirai”

Mano komentarai: aš skaitau įvairaus žanro knygas. Santykių romanus taip pat. Tik kažkaip privengiu “Svajonių knygos” leidyklos, nes man visada atrodo, kad pas juos bus muilas. O žmonės sako, kad ne, kad jie turi tegul ir romantikos, bet tikrai geros. Ok, rekomenduokit! Reabilituokit! Ką verta skaityti? Tas labai storas knygas, kuriomis mirga insta norėčiau pamėginti, bet nedrįstu pirkti. Kas dar? Kaip jau supratote, labai “Vienų metų” nepagirsiu.

Pradžia pasirodė daug žadanti ir knyga šiek tiek priminė neseniai skaitytą “Ką praleidau, kol miegojai”. Visa ta jaunuolių pažintis smagiai skaitėsi. Įdomu buvo ir ta dalis, kurioje pora susiprato, kad vienas kito nemyli. Manau daugelį santuokų ištinka krizė, kuomet antroji pusė pradeda erzinti, o tu matai tik partnerio trūkumus. Ir juos krauni krauni, kol nebegali žmogaus pakęsti, nors kadaise mylėjai. Knygos veikėjai nusprendė metams išsiskirti. Visiškai. Gyventi savo gyvenimus, susitikinėti su kitais, o po metų susieiti ir vėl. Keistas sprendimas. Man, kaip ir veikėjos močiutei, atrodo, kad metų tam nereikia. Gal pakaktų porą savaičių pabūti atskirai. Ir dar, man atrodo, kad labai labai svarbu kalbėtis, kad ir raštu. Aš pati tai praktikuoju. O knygos herojai įrodė, kad tai vienintelis vaistas.

Tai kas man užkliuvo? Paskutinis trečdalis, kuris buvo visiška muilo opera. Daugybė giminaičių tik muilina muilina, kad net koktu. Įtikinamai ir originaliai įsibėgėjusi knyga baigėsi visiškai banaliai ir nerealiai. Tarsi autorė rašė rašė gana rimtą įdomią dramą, o tada prisiminė, kad pasižadėjo saldų meilės romaną sukurti.

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiNesuklysk – aš myliu tave. Dabar nejaučiu šios meilės, bet ji vis vien yra mano širdyje. Žinau, kad yra. Išeinu, kad ją rasčiau. Kai ilgametė Lorenos ir Rajano santuoka pasiekia skyrybų tašką, pora atranda netikėtą sprendimą –metų pertrauką. Jie nusprendžia laikinai išsiskirti tam, kad pabandytų pamilti vienas kitą iš naujo… Pagrindinė istorijos veikėja Lorena – ištikta santykių krizės. Ji priešinasi draugų ir šeimos peršamai nuomonei, kaip turėtų elgtis, ir pradeda ieškoti savęs… Ši kelionė po truputį keičia jos nuostatas apie dviejų žmonių meilę ir santuoką… Ar prie altoriaus ištartas „taip“ iš tikrųjų lemia laimingą gyvenimą? Ką pasirinkti, kai santykiuose nebelieka aistros? O galbūt dėl meilės verta pakovoti? „Vieni metai. Atskirai“ kviečia kitaip pažvelgti į gyvenimo vertybes ir matyti ne tik dramą, bet ir joje slypinčią galimybę…

PSL: 352; knyga išsimainyta. Perskaityta: 2020 03 04

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours