1085(6) Rebecca Fleet “Svetimi namai”

Estimated read time 2 min read

Rebecca Fleet “Svetimi namai”

Mano komentarai: apie knygą girdėjau daug neigiamų atsiliepimų. Labai atidžiai jų neskaičiau (dažniausiai, kuo knyga patiko/nepatiko kitiems, aš domiuosi ją jau perskaičiusi), tačiau faktas, kad IG istorijose mačiau daugiau juodų spalvų. Nusiteikiau nusivylimui, nuleidau lūkesčius ir… Ką gi. Tai ne aštriausias peilis stalčiuje, bet man istorija visai nepasirodė bloga.

Karolina ir Francis yra pora išgyvenanti santuokos krizę. Jie pasineria į avantiūrą ir savaitei apsikeičia namais su nepažįstamu žmogumi. Tiesiog pasinaudoja namų mainų sistema internete. Aš tai prisibijočiau, žinokit, bet jie pagalvoja, kad sutaupys pinigų atostogoms taip va paprastai pakeisdami aplinką. Tačiau atvažiavus į vietą Karolina nuolatos susiduria su įvairiais, jos seną neištikimybę primenančiais, ženklais. Tai muzika, tai gėlės, tai kvapai… Kas vyksta? Persekioja buvęs meilužis? Bet kodėl? Ir kodėl taip? Ir iš viso, kas tada apsigyveno jų namuose? Istorija pasakojama iš dabarties ir praeities perspektyvų. Abi jos su intriga. Nes dabartyje aišku, kad nutiko kažkas blogo, praeityje nujaučiame, kad kažkas bus ir norisi greičiau sužinoti.

Ši knyga apie lemtingas klaidas, šeimos santykius, nesveikus apsėdimus, “sulūžusius” žmones. Nėra tai labai stiprus trileris, kuris įtraukia taip, kad imu šokinėti kiekviename puslapyje. Visgi, kaip šeimyninė – nelabai laimingų žmonių drama – man patiko.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Karolina ir Fransis gavę pasiūlymą pasikeisti namais – savo butą Londone išmainyti į namą prabangiame priemiestyje, – nedvejodami sutinka praleisti savaitę toliau nuo kasdienybės rutinos ir įtampos, stumiančios jų santuoką į prarają.
Porai įsikūrus atšiauriame ir baugiai tuščiame name, į paviršių iškyla jų santuoką gramzdinančios problemos: nepateisinamas Fransio elgesys ir Karolinos neištikimybė. Kol jie bando taisyti santykius, keista ir smalsi kaimynė ima perdėm atkakliai domėtis atvykėlių gyvenimu.
Negana to, Karolina name ima atpažinti vis daugiau savo buvusio gyvenimo detalių – viena po kitos pasipila užuominos: gėlės vonioje, muzika, kvapai… Rodos, žmogus, pasikeitęs namais, gerai pažįsta Karoliną ir žino visas praeities paslaptis, kurių ji iš paskutiniųjų bando nusikratyti.

PSL: 288; knygą dovanojo leidykla; Perskaityta: 2019 12 04

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours