1075(101) Taylor Adams “Taikiklyje”

Estimated read time 3 min read

Taylor Adams “Taikiklyje”

Mano komentarai: Šią knygą perskaityti užtrunka maždaug tiek, kiek pažiūrėti ilgesnį veiksmo trilerį. Tik malonumo daugiau, nes skaityti visada smagiau, nei žiūrėti. Kalbu apie save.

Giliai kapstytis nėra kur, nes šioje knygoje viskas yra greitai ir ne per daug gilu. Nėra depresuotų policininkų, kurie kovoja su savo demonais, nėra psichų, kurie rašo keistus dienoraščius ar autorius pila jų vardu monologus apie sunkią vaikystę. Čia tik šaudo-gaudo-bėga. Ir tas yra smagiausia, nes jei mėgstate pasižiūrėti lengvo turinio filmus, kodėl turėtumėte nemėgti tokių knygų?

Na, o viskas vyksta taip: pora kraustosi į kitą JAV galą ir automobiliu važiuoja per dykumą. O čia tyko vienas toks beprotis snaiperis, kuris tiesiog mėgsta šaudyti atsitiktinius keleivius. Visgi jei jam sektųsi taip kaip visada, tai knyga būtų iš 3 puslapių. Tad savaime suprantama, kad porelė kiek pasistengia dėl savo išgyvenimo. Ir nors knyga pasimirš greitai, man ji buvo geras gimtadienio saldainukas, patiko labiau už kitą autoriaus knygą “Be išeities”, nors stilius ir panašus. Perskaičiau itin greitai ir gailėjausi, kad į kelionę neįsimečiau daugiau skaitinių. Tačiau įspėju neskaityti tada, kai norit rimtesnio psichologinio trilerio, jei tikitės kažko panašaus į skandinaviškus detektyvus, jei norite logikos bei knygų arčiau realybės. Kaip jau sakiau: šaudo gaudo bėga. Bum!

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiJeigu jie išgyvens, išsaugota santuoka bus tarsi papildomas prizas…

Po dar vieno persileidimo Elė ir Džeimsas Eversmenai atsisveikina su senuoju gyvenimu ir ketina pradėti naują kitoje valstijoje. Tačiau Mohavių dykumos viduryje jų tojota sugenda. Dar viena apmaudi nesėkmė? Vargu. Variklyje Džeimsas aptinka kulkos skylę… Per mylią nuo jų tojotos snaiperis Viljamas Tepas užtaiso „Lapua Magnum” 8,6 mm kalibro šoviniais ir saujomis kremta kukurūzų traškučius. Jis – vienas geriausių šaulių žemėje. Ne gyvas žmogus, o balistinis kompiuteris. Jo gyslomis teka ledinis vanduo, jo pomėgis – žudyti atsitiktinius keliu traukiančius vairuotojus. Viso labo – nedidelė pramoga Nevadoje. Tepas supranta, kad jo medžiojamos aukos neturi nė menkiausios galimybės pasipriešinti.
Tačiau Džeimsas ir Elė pabandys tai padaryti.

PSL: 320; knygą dovanojo leidykla; Perskaityta: 2019 10 13

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours