1061(87) Alice Feeney “Žinau, kas tu esi”

Estimated read time 3 min read

Alice Feeney “Žinau, kas tu esi”

Mano komentarai: Autorės knyga “Kartais aš meluoju” sulaukė neįtikėtino populiarumo. Buvo tokių, kurie sakė, kad ją skaitė vėl, nes nieko nesuprato. Hm… Aš vis galvoju, o ko ten nesuprast? Gi labai tipinė istorija. Na, bet man patiko ir su malonumu kibau į “Žinau, kas tu esi”.

Knyga, kaip jau gana dažnai pasitaiko, susideda iš dviejų dalių. Vienoje garsi aktorė Eimė pasigenda savo vyro, greitai tampa įtariamąja, tačiau lendant įvairioms detalėms, darosi neaišku ar iš viso tas vyras buvo. Kitoje dalyje pasakojama apie septynmetę mergaitę, kurią gatvėje pagrobė keista porelė ir tada augino kaip savo dukterį. Žinoma, skaitytojams leidžiama suprasti, kad kalbama apie tą pačią Eimę, tačiau aš visada skaitau neįsitikinusi, dažnai tokiose knygose čia slypi apgaulė.

Keista, bet nors paprastai nesu didelė vaikystės siužeto linijos gerbėja, šį kartą man daug įdomiau buvo skaityti apie mergaitę bei jos pagrobėjus. Tikrai netipiniai personažai ir pati istorija – originalu. Na, o dabarties Eimė pasirodė per daug verksminga, neužtikrinta savimi ir nelabai patraukli, kad sirgtum už personažą. Atomazga šiek tiek nustebino, tačiau būtent tokių vingių aš nemėgstu. Man limpa tikrai pikti, rimtus savo motyvus (skriaudą, prievartą, netektį) turintys nusikaltėliai. Čia ne tas atvejis, tačiau nenoriu per daug išduoti. Tiesiog pabaigoje lieka meh jausmas. Ir visgi nebuvo prastas tas trileris, skaityčiau vėl, tik tiek, kad pamiršiu aš jį gana greitai.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Susipažinkite – Eimė Sinkler, aktorė. Visiems atrodo, kad ją pažįsta, tik niekas neprisimena iš kur.
Išskyrus vieną žmogų.
Jis pažįsta Eimę labai gerai.
Jis žino, kas ji yra iš tikrųjų ir ką padarė kadaise. Eimė grįžta namo ir supranta, kad jos vyras dingo. Jeigu būtų dingęs dėl jos kaltės, juk prisimintų? Bet Eimė neprisimena. Kriminalistai mano, kad ji kažką slepia, ir yra teisūs. Eimė tikrai turi tamsių paslapčių. Ir atrodo, kad kažkas jas žino. Kažkas iš jos praeities…
Ar pavyks Eimei išsaugoti sveiką protą, aktorės karjerą ir tapatybę, kurią taip sunkiai susikūrė?

PSL: 368; knyga dovanota leidyklos; Perskaityta: 2019 09 02

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours