1053(79) Alex Michaelides “Tylioji pacientė”

Estimated read time 2 min read

Alex Michaelides “Tylioji pacientė”

Mano komentarai: trileris po trilerio, galvoju, gal tarp jų reikia dirbtinai įterpti kito pobūdžio knygų? Na, bet ką aš galiu padaryti, jei taip jau ima ir susiskaito :). Pvz., “Tyliąją pacientę” pradėjau laukdama, kol grilyje iškeps pietūs, tiesiog pabodo sukt ratu socialinių tinklų srautus.

Žinote, ši knyga iš tų, kurios nepatinka nepatinka, o pabaigoje – bam – ir apsigalvoji. Iš tiesų aš labai dažnai arba nuspėju kaip viskas baigsis, arba turiu šiaip įtarimų. Šį kartą buvau apgauta. Gal neatidi? Nemanau. Atomazga tiesiog puikiai susiliejo su visu pasakojimu. Wow, pagalvojau.

Visgi iki to puikaus finalo, man dar trūko įdomumo visoje kitoje istorijos dalyje. Pasakotojas (psichoterapeutas) buvo nuobodokas. Žudikės dailininkės dienoraščiai per daug neurotiški, priminė tokias gležnas prancūzaites iš praėjusio amžiaus. Visi tie skambūs žodžiai nugarėlėje neįtikina, nes kvapo įtampa negniaužia. Ir visgi, seniai į mano rankas buvo patekęs nenuspėjamas trileris, tad negaliu skųstis, tik džiaugiuosi.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Penki aidintys šūviai. Suvarpytas mylimojo veidas – ir atkakli tyla. Alicijos Berenson gyvenimas atrodo tobulas. Sėkminga tapytojos karjera, mylintis vyras ir kartu žinomas fotografas, didžiulis namas Londone… Tačiau vieną vakarą jos vyras Gabrielis grįžta namo iš fotosesijos, ir Alicija paleidžia penkias kulkas jam į galvą. Nuo tada moteris visam laikui nutyla. Lieka tik vienas jos skausmą liudijantis įrodymas – autoportretas, nutapytas
po žmogžudystės. Bežadė menininkė ir neišaiškinta šeimos dramos paslaptis sulaukia didelio visuomenės susidomėjimo. Alicija pagarsėja kaip nebylioji vyržudė ir yra viešai pasmerkiama, o jos tapyti paveikslai po įvykio tampa neįkainojami. Siekiant numaldyti šurmulį, moteris išvežama į nuošalų psichiatrijos centrą. Bėgant metams kraupi istorija pamirštama beveik visų, išskyrus teismo psichoterapeutą Teo Faberį. Jis šešerius metus laukė progos padėti Alicijai. Pasiryžimas prakalbinti tyliąją pacientę ir išaiškinti žmogžudystę gaubiančią paslaptį nuveda pavojingu keliu – tiesa gali jį sužlugdyti…

PSL: 336; knyga elektroninė iš “Milžino”; Perskaityta: 2019 07 24

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours