1046(72) Amy Lloyd “Nekaltoji žmona”

Estimated read time 3 min read

Amy Lloyd “Nekaltoji žmona”

Mano komentarai: Dar vienas trileris? Tikrai taip! Išgirdusi aprašymą aš pagalvojau, kad jis kažkur girdėtas. Šiek tiek priminė Fiona Barton “Našlę”, truputį “Lapių slėnį”. Tačiau perskaičiusi tų knygų jau negaliu lyginti.

Istorija prasideda nuo susirašinėjimo. Samanta įsitraukia į visokius forumus, kuriuose žmonės diskutuoja apie garsius nusikaltimus. Prisijungusi prie grupės, kurioje visi netiki, kad mirties bausme nuteistas amerikietis Denisas kadaise nužudė mergaitę, moteris sugalvoja jam parašyti laišką. Taip užsimezga susirašinėjimas su kaliniu. Ši dalis man pasirodė įtikinama. Aš pamenu, kaip jaunystėje, kuomet dar nebuvo interneto ir negirdėjome apie grėsmes, aš skelbdavau savo adresą žurnaliukuose ir ieškodavau susirašinėjimo draugų. Patikėkit, kas antras laiškas būdavo nuo kalinių. Ir nors į tokius neatrašydavau, turėjau kitą susirašinėjimo draugę, kuri buvo užmezgusi santykius su nuteistuoju. Ir nieko stebėtino, kalėjime daug laiko rašyti gražiems laiškams, o aš pati dažniausiai labai myliu palankius žodžius savo atžvilgiu. Taigi, savotiškai jutau empatiją veikėjai ir nekilo mintis jos smerkti.

Dar istorijos pradžioje Samanta išteka už Deniso ir neužilgo jis, atsiradus daugiau įrodymų, paleidžiamas iš kalėjimo. Čia baigiasi tai, kas parašyta anotacijoje ir prasideda intriga. 20 metų už grotų praleidęs žmogus elgiasi keistokai. Jis nematęs interneto, liečiamo telefono ir kitų šiuolaikinių atributų. Todėl iš pradžių atrodo, kad visos keistenybės tik dėl adaptacijos problemų, bet pamažu knygoje ima kilti įtampa. Šiurpiausia paskutiniame istorijos trečdalyje, kuomet pora nuvažiuoja sutvarkyti Deniso vaikystės namo. Žinote, aš tą vietą įsivaizdavau, kaip iš kokio filmo “Lemtingas posūkis”, kuriame kažkaip patenkama į apleistą vietą, ir ten tave stebi, baugina, ir šiaip viskas labai kraupu, tik nėra zombių, o visi keisti žmonės realūs. Nemalonu ir nežinia, ar čia dabar nutiks kažkas baisaus, ar tik autorė vedžioja už nosies norėdama, kad to lauktume.

Šioje knygoje man patiko daug kas: pažintis, lūkestis, neviltis, intriga ir galiausiai pabaiga. Vis galvoju, ar ji (pabaiga) buvo laiminga? Čia priklauso nuo to, kuris veikėjas jums patiks labiausiai :).

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiTu myli jį. Pasitiki juo. Tai kodėl taip bijai? Prieš dvidešimt vienus metus Denisas Dansonas buvo nuteistas už žiaurų vienuolikmetės nužudymą ir Altūnos kalėjime laukia mirties bausmės. Tačiau jo kaltumu abejoja ir dokumentinių filmų kūrėjai, ir interneto forumų dalyviai. Surinkę naujų įrodymų, jie pradeda Deniso išlaisvinimo kampaniją.
Už tūkstančių mylių Anglijoje gyvena vieniša mokytoja Samanta. Nuo pirmo nedrąsaus jos laiško Denisui prasideda jų susirašinėjimas ir… meilė. Netrukus mergina apsisprendžia keisti savo gyvenimą ir skrenda per Atlantą palaikyti mylimojo. Rėmėjų pastangos nenueina veltui ir Samantos vyru jau tapęs Denisas išeina į laisvę. Tačiau greitai jaunoji žmona pastebi tai, kas priverčia suabejoti sutuoktinio nekaltumu...

PSL: 336; Knyga dovanota leidyklos; Perskaityta: 2019 07 10

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours