1039(65) J.K. Rowling “Fantastiniai gyvūnai. Grindelvaldo piktadarystės”

Estimated read time 3 min read

J.K. Rowling “Fantastiniai gyvūnai. Grindelvaldo piktadarystės”

Mano komentarai: Nors ir labai abejojau, kad bus įdomu skaityti scenarijų, visgi pirma “Fantastinių gyvūnų” dalimi nenusivyliau. Sukilo smalsumas ir įsigijau “Grindelvaldo piktadarystes”. Kaip jaunasis mano pusbrolis pasakytų, kam skaityti, jei galima pažiūrėti filmą? Aš pati gi galvoju, kad jei turiu dvi laisvas valandas kinui, galiu jas išnaudoti skaitymui, o tokio tipo knyga tikrai ilgiau netruks. Taip ir buvo. Juk puslapiai pustuščiai.

Neretai skaitau vaikiškas ir paaugliškas knygas ir galvoju, kas jas padaro tokiomis? Ypač kai jaunimo knygose ir problemos regis tos pačios, kaip pas suaugusius, ir žudynių yra, ir sekso, tad kas? Pati sau sugalvojau, kad gal veikėjų amžius sufleruoja? Pvz., Haris Poteris vaikams, nes vaikai ten ir veikia. Bet “Fantastiniuose gyvūnuose” pasitaikė vos vienas svarbesnis jaunuolis, tad kuo puikiausiai galime kūrinį vadinti pasaka suaugusiems :D.

Šį kartą nežinojau siužeto, tad skaityti buvo dar įdomiau nei pirmą dalį. Čia gi visi medžioja piktadarį Grindelvaldą, kuris siekia, kad burtininkai užvaldytų žmones. Linksma, gal tik smarkiai per mažai, per trumpai viskas. Pasikartosiu, būtų daug šauniau skaityti pilną knygą. Scenarijus jau yra, negi autorei sunku pasisamdyti kokį ghost writer’į? Juokauju šiek tiek 🙂

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Pirmosios serijos dalies „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ pabaigoje Njutas Miglapūtys padeda prezidentei sučiupti galingą piktąjį burtininką Gelertą Grindelvaldą. Tačiau Grindelvaldas, kaip ir grasino, pasprunka iš kalėjimo ir iškeliauja suburti savo sekėjų, kurių dauguma nė nenutuokia apie jo užmojus: Grindelvaldas trokšta iškelti grynakraujus burtininkus į valdžią, kad šie valdytų Žiobarus. Siekdamas sukliudyti Grindelvaldui vykdyti savo planus, Dumbldoras šią užduotį paveda savo buvusiam Hogvartso mokiniui Njutui, šis kaipmat sutinka padėti, nenutuokdamas, kokie pavojai jo tyko. Burtininkų pasaulis vis labiau susiskaldo, meilė ir ištikimybė susvyruoja net tarp artimiausių draugų ir šeimos.

„Fantastiniai gyvūnai: Grindelvaldo piktadarystės“ – antrasis skaitytojų pamėgtų knygų apie Harį Poterį autorės J. K. Rowling penkių filmų serijos scenarijus. Pagal jį sukurtas filmas, kuriame fantastinių gyvūnų globotojo ir tyrinėtojo Njuto Miglapūčio vaidmenį atlieka „Oskaro“ laureatas Edis Redmeinas (Eddie Redmayne). Veiksmas vyksta 1927 metais, praėjus keliems mėnesiams po to, kai Njutui Miglapūčiui pavyko sučiupti garsų piktajį burtininką Gelertą Grindelvaldą. Naujausia nepakartojama paslapčių ir magijos istorija skaitytojus iš Niujorko perkelia į Londoną ir Paryžių.

PSL: 304; Knyga iš antrų rankų; Perskaityta: 2019 06 27

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours