1037(63) Charlotte Link “Lapių slėnis”

Estimated read time 3 min read

Charlotte Link “Lapių slėnis”

Mano komentarai: Vis galvojau, kur aš tą Ch. Link girdėjau, pasirodo esu skaičiusi bent kelias jos knygas, tik įspūdis visiškai išblėso. Šį kartą mane patraukė viršelio grožis, o ir anotacija intrigavo, tad atostogų metu ir atsiverčiau paskaityti.

Nagi nagi, regis tai geriausia šios autorės knyga, kurią skaičiau, nes tikrai ir charakteriai stiprūs, ir siužetas įtraukė, ir iki pat galo buvo smalsu, tad kaip gi ten viskas buvo bei kuo baigsis. Kaip anotacijoje ir rašo, Rajanas pagrobė moterį ir paslėpė uoloje. Tikslas – prašyti išpirkos ir taip išsipirkti iš skolų išieškotojo. Deja, nespėjus įvykdyti plano, Rajanas už kitus nusikaltimus pasodinamas į kalėjimą ir knygoje veiksmas pradeda rutuliotis po trejų metų, kai jis išeina į laisvę.

Įdomu tai, kad nėra labai didelės įtampos, bet ir be jos išlaikoma intriga. Veikia daug veikėjų, pvz., pasakojama istorija vienišos merginos akimis, kuri susipažįsta su tos pagrobtos moters sutuoktiniu ir įsimyli. Taip pat dėmesio skirta ne tik Rajenui, bet ir moteriai, kuri su juo susipažino siųsdama laiškus į kalėjimą ir galiausiai priėmė pas save gyventi. Vietos nepagailėta įvairiems jausmams: Rajeno sąžinės graužačiai, baimei ir bejėgiškumui, jo naujosios kambariokės motyvams, tam kaip sunku susitaikyti su nežinomybe, kai dingsta tavo mylimas žmogus ir beveik neįmanoma pradėti gyvenimo iš pradžių. Ir kaip nelengva bandyti kurti santykius su tokiu žmogumi.

Tiesa, kabliukų yra. Keistai pritempta dar vieno dingimo istorija. Visiškai nesąmoningai skambėjo nelaimės nutinkančios Rajano mylimiems žmonės, o galiausiai taip ir lieka neaiškumas, kodėl. Visgi labai maloniai, be didelės įtampos suskaičiau tai ir kaip savotišką detektyvą, ir kaip psichologinę dramą.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Saulėtą rugpjūčio dieną automobilių aikštelėje, vidury laukų, Vanesa laukia vyro, kuris trumpam nuėjo pavedžioti šunį. Užsigalvojusi nepastebi, kaip artėja automobilis. Kai Metjus grįžta su šunimi, Vanesa jau dingusi be pėdsakų. Pagrobėjas Rajanas užrakino ir paslėpė moterį urve, palikęs maisto savaitei, tačiau jis netrukus sulaikomas dėl kito nusikaltimo, dar net nespėjus pareikalauti išpirkos… Praėjus trejiems metams, taip ir neatskleidęs paslapties dėl Vanesos pagrobimo, Rajanas paleidžiamas iš kalėjimo. Ar Vanesai pavyko išsigelbėti? 
Tai daugiau nei paslaptingas romanas, tai psichologinis trileris, kuriame Charlotte Link sužavi meistriškai vystydama siužetą ir kurdama įvairialypius veikėjų paveikslus.

PSL: 424; Knyga elektroninė iš “Milžino”; Perskaityta: 2019 06 23

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours