1036(62) Kathryn Croft “Tylus melas”

Estimated read time 3 min read

Kathryn Croft “Tylus melas”

Mano komentarai: Vienu metu mačiau, kad visi skaito šią knygą, bet kažkaip neįsiminiau atsiliepimų. Bet gi, kaip sakiau, nėra psichologinio trilerio ar detektyvo, kurio nenorėčiau perskaityti.

Istoriją pasakoja dvi moterys. Mia prieš 5 metus neteko vyro. Šis nusižudė ir buvo įtariamas nužudęs savo studentę Džouzę. Todėl ne tik sutuoktinio mirtis, bet ir kritęs šešėlis labai apkartino gyvenimą. Po penkmečio Mia dirba psichologe, bando kurti naujus santykius ir gyventi toliau, tačiau į jos kabinetą užsuka Elison, kuri buvo Džouzės kambariokė ir teigia, kad viskas ne taip, kaip atrodo iš pradžių. Kitą istorijos dalį pasakoja pati Džouzė ir veiksmas vyksta praeityje. Ji nesutaria su buto drauge, yra vieniša ir susidraugauja su savo dėstytoju. Praeities istorijoje visiškai nėra didelės grėsmės ir net nesitiki, kad viskas prieis prie savižudybės, mirties, dingimo…

Šiaip lyg ir skamba intriguojančiai, bet knygoje man trūko daug ko. Pvz., įtikinamų scenų. Džouzės praeitis, jos pokalbiai su mama atrodo nenatūraliai ir pritemptai. Kambariokės išdaigos vertė skeptiškai kiloti antakį, negi neįmanoma geriau? Draugystė su dėstytoju taip pat kažkokia nenatūrali, tai yra ką jie susitikę šnekėdavo, man skambėdavo, kaip nevykęs dialogas išdėstytas mokykliniame rašinėlyje ar paaugliškoje knygoje. Naujasis Mios vaikinas irgi žmogus tobulybė. Jau ir rūpestingas, ir mylintis, ir pas ekso tėvus su džiaugsmu važinėja, ir su jos vaiku sėdėti gali kada tik reikia, ir viską supranta, gražu žiūrėt, vis laukiau, kokią šunybę gal iškrės, gal žudikas, koks ar ką? Bet ne. Tiesiog va taip va autorė prikūrė netikroviškų situacijų, veikėjų ir dialogų. Net pabaiga tokia.

Ir taip vat gerai pagalvojusi, galiu pasakyti, kad silpnokai.

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiTavo vyras nenusižudė.
Penkeri metai, kurių prireikė grįžti į normalų gyvenimą. Trys žodžiai, kurie jį vėl sugriovė. Mia Hamilton gyveno nuostabų gyvenimą su savo vyru, universiteto dėstytoju Zaku ir judviejų dvimete dukrele. Tačiau Zakas staiga nusižudė. Tai įvyko tą pačią naktį, kai pradingo viena iš jo studenčių. Ir viskas apsivertė aukštyn kojom. Praėjus penkeriems metams, Mia pagaliau ima atsitokėti po šio sukrėtimo. Bet jos gyvenimą netikėtai sujaukia nepažįstamoji vardu Elison. Ji pareiškia, kad jos vyras nenusižudė. Elison padeda Miai atskleisti netikėtą Zako praeitį. Ir Mia ima manyti, kad savo vyro iš tiesų niekada dorai nepažinojo. Aiškėjant vis baisesnėms paslaptims, Miai nejučia pradeda kirbėti klausimas – o kodėl Elison taip noriai jai talkina? Ir tada visiškai nelauktai išaiškėja viena detalė, priverčianti Mią susimąstyti, ar tik ji nesikrausto iš proto ir ar jos pačios gyvybei negresia pavojus…

PSL: 352; Knyga elektroninė iš “Milžino”; Perskaityta: 2019 06 21

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours