1032(58) Taylor Adams “Be išeities”

Estimated read time 2 min read

Taylor Adams “Be išeities”

Mano komentarai: Šiandien aš jau rašiau mintį, kad nėra tokio trilerio ar detektyvo, kurio aš nenorėčiau perskaityti. Man nėra svarbūs atsiliepimai, todėl, kad man patinka net ir prasčiausi šio žanro kūriniai. Guilty pleasure, kaip sako. O šią knygą perskaičiau kol laukiau kurjerio. Tad galima bandyti spėti, kiek laiko truko jo sulaukti :D.

Siužetas labai nesudėtingas ir išdėstytas anotacijoje: pūga, pakelės aikštelėje įstringa keletas atsitiktinių keleivių. Viena jauna mergina eidama nuo savo mašinos, kitoje pamato narve uždarytą mergaitę. Žinoma, kadangi yra gera ir sąžininga, nusprendžia šią išvaduoti, bet iš pradžių reikia nustatyti, kas iš bendraįstrigėlių yra grobikai ir sugalvoti gerą planą. Tai knygos aprašymas, bet skamba kaip filmo, ar ne? Tai va ir skaitant atrodė, kad žiūriu greitą veiksmo trilerį. Vaizduote nesiskundžiu, tad puikiai įsivaizdavau, kaip ten viskas atrodo, manau scenarijui adaptuoti daug nereiktų.

Siužeto vingių buvo, bet visi gana nuspėjami, tačiau nepaisant nuspėjamumo ir paprastumo – man patiko. Tiesiog surijau, buvo skanu ir jokių pagirių. Jei mėgstat kinematografiškus greitus trilerius, neieškote kažko gilaus, tai čiupkit.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiNeveikiantis telefonas. Neišvažiuojamai užpustytas kelias. Stingdantis žiemos nakties šaltis. Keturi nepažįstamieji, įstrigę pakelės aikštelėje. Vieno iš jų furgone – pagrobta maža mergaitė. Taigi – ką darytum tu? Koledžo studentė Derbė Torn skuba pas vėžio operacijos ligoninėje laukiančią mamą, bet pūga įkalina ją Kolorado kalnų greitkelyje. Naktį jai teks praleisti poilsio stotelėje su keturiais nepažįstamaisiais. Lyg to būtų negana, pro vieno iš stovinčių automobilių langą ji pamato narve užrakintą mergaitę. Mobiliojo ryšio nėra, telefonas beveik išsikrovęs, keliai užversti neišbrendamomis pusnimis ir visai neaišku, kuris iš keturių keliautojų – pagrobėjas. Derbė nežino, kuo gali pasitikėti. Bet tikrai žino, kad privalo išgelbėti vaiką ir surasti išeitį, net jei atrodo, kad išeities nėra.

PSL: 336; Knyga dovanota leidyklos; Perskaityta: 2019 06 13

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours