1030(56) M.J. Arlidge “Juoda širdis”

Estimated read time 3 min read

M.J. Arlidge “Juoda širdis”

Mano komentarai: Man labai patiko pirmoji serijos knyga “Eni Beni”, bet kažkaip buvau praleidusi, kad išleista ir antroji. Tą atradau anonsuose pamačiusi, kad greitai pasirodys ir sekanti dalis. Tad net nudžiugau! Na, žinote tą jausmą, kuomet žinai, kad bus gerai, bet visas skaitymo džiaugsmas priešakyje.

Daugelį detektyvinių serijų vienija įdomūs policininkai. Dažniausiai jie turi savų demonų, kuriuos, tai skandina alkoholyje, tai vienatvėje, tai kažkaip itin originaliai, kaip šios knygos veikėja Helena. Jei skaitėte pirmą dalį, tai žinote, jei ne, na… nenoriu išduoti. O ir šiaip Heleną persekios ankstesnėje knygoje aprašyti įvykiai, išduodamas nusikaltėlis, tad įspėju, kad nuoseklumo laikytis pravartu.

Kuo man patiko? Greitas siužetas, įdomūs nusikaltimai (turbūt taip sakyti nedera, ar ne?), beviltiškumas tyrime ir jo lūžis. Man itin įdomu būna skaityti tas vietas, kuriose tyrėjas jau supranta kas yra kas, nors mums dar nepasako. Šiaip, kaip tokių knygų gerbėja (aha, Nesbo ir visi kiti) neturiu priekaištų. Tipinė, bet pagaunanti. Lengvai skaitoma, bet neprasta. Ir dar, kai pagalvoji, oi kiek psichų aplink mus. Ir čia ne žudikus turiu omenyje, o visuomenėje gerbiamus žmones, kurie laisvalaikiu užsiima kur kas mažiau gerbtinais dalykais. Smagu, kol tai knyga, ne taip jau linksma, kai suvoki, kad realybė yra tokia pati.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiSautamptono Raudonųjų žibintų kvartalas slepia daugybę nuodėmingų istorijų. Policija nesikiša į čia dirbančių merginų reikalus, tačiau kai viename tuščiame name aptinkamas vyro lavonas, padėtis pasikeičia. Žmogžudystė itin ciniška – žmogui išpjauta širdis, negana to, ji dėžutėje atsiunčiama nelaimingojo žmonai ir vaikams. Kodėl padorus, gerbiamas, laimingos šeimos vyras nusipelnė tokios mirties? Ir, svarbiausia, kaip jis atsidūrė rajone, kur šeimininkauja vien narkomanai ir lengvo elgesio merginos? Bylą tirianti detektyvė inspektorė Helena Greis įtaria, kad šis nusikaltimas nėra atsitiktinis. Jos įtarimai pasitvirtina, kai po kelių dienų aptinkamas dar vieno vyro lavonas. Bulvarinė spauda žudiką pakrikštija atvirkščiu Džeku Skerdiku, nes jis tyko ne moterų, o vedusių vyrų, kurie gyvena slaptą dvigubą gyvenimą. Helena jaučia, kad daug įniršio slypi po tomis žmogžudystėmis. Tik nenumanė, kad žudikas bus toks nepastovus. Ir kas jos pačios laukia užbaigus tyrimą…

PSL: 376; Knyga elektroninė iš “Milžino”; Perskaityta: 2019 06 10

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours