1017(43) Jane Corry “Mano vyro žmona”

Estimated read time 3 min read

Jane Corry “Mano vyro žmona”

Mano komentarai: Jei atvirai, tai perskaičiusi anotaciją visai nieko nesupratau. Kažkas pinta, pripinta ir knygos ėmiausi tiesiog spontaniškai. Kadangi “Milžinas” rodo tik perskaitytus procentus, tai labai nustebau knygyne pamačiuso, koks storas šis skaitinys.

Istorija pasakoja apie du jaunus žmones, kurie netikėtai susitiko, labai greitai susituokė, suprato, kad nelabai turi ką bendro, bet bandė lipinti santykius. Jis wannabe dailininkas, ji teisininkė. Po medaus mėnesio grįžusi į darbą, ši gauna užduotį aplankyti iki galvos nuteistą kalinį ir išsiaiškinti ar yra pagrindo teikti apeliaciją. Čia viskas ir užsiveda. Jei galvojate, kad advokatė įsimylėjo kalinį ir viskas sukosi apie vyro išdavystę, tai klystate, ši knyga labai daugiasluoksnė ir gyvenimiška ir net jei būčiau siužetų atpasakotoja, man būtų sunku tą padaryti.

“Mano vyro žmona” istorijoje rasite nedarnius santykius, neištikimybę, šantažą, vienišų vaikų problemas, keletą teismo procesų, autizmo sindromą turinčių žmonių, kerštą, išdavystę, paslaptį, pasiaukojimą, mirčių, nusivylimą, socialinių prietarų. Ir dar nemanau, kad viską išvardinau. Viskas taip painu, kaip ir anotacijoje. Tik pabaigoje pasidarė aišku, kodėl knyga taip vadinasi.

Nepavadinčiau aš jos puikia, bet mane kažkuo patraukė. Įdomūs charakteriai.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Ji jauna. Ji provokuojanti ir įžūli… Ji nori pagrobti tavo vyrą. O ką darysi tu? Ištekėjusi už dailininko Edo jauna teisininkė Lilė pasiryžusi gyvenimą pradėti iš naujo. Vos grįžusiai po medaus mėnesio jai tenka spręsti pirmą kriminalinę bylą. Taip Lilė susipažįsta su Džo, kalėti nuteistu žudiku, kuris ją keistai traukia, dėl kurio sutiks rizikuoti viskuo. Tačiau patirtis gyvenant su autistu broliu dažnai neleidžia Lilei atpažinti pavojingų manipuliatorių melagių, kurie netruks atskleisti ir jos saugomas paslaptis. Tačiau paslapčių turi ne tik Lilė. Jos kaimynei Karlai tik devyneri, bet mergaitė jau puikiai žino, kad paslaptys – galingas ginklas; jos gali parūpinti, ko tik širdis geidžia. Kai po dvylikos metų Lilė išvysta Karlą prie savo namų durų, įsisiūbuoja įvykių virtinė, nežadanti nieko gero. Ir kam gi skamba tie pavojaus varpai? Išties, paslaptys – galingas ginklas…

Gairės sau: KPS: 496  Ke 2019 05 09

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours