547(71) Patricia Cornwell "Postmortem"

Patricia Cornwell “Postmortem”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Po antros, ėmiausi pirmos. Taip jau būna su ta vietine leidyba. Angliškai, aišku, skaičiau lėčiau. Gal todėl ir knyga man atrodė prastesnė. O gal dėl to, kad pirma, nes logiška gi, kad kuo toliau, tuo įdomiau. Bent jau taip turėtų būti.
Kas nepatiko? Abi knygos labai panašios. Turiu omenyje ne tai, kad abiejose Skarpeta, lavonų skrodikė, tiria psichų nusikaltimus. Bet labiau gal tai, kad jų net pabaigos labai panašios. Nenoriu čia išduoti detalių, bet jei ir trečios knygos atomazga įvyks toje pačioje vietoje, tai ketvirtos nebeskaitysiu.
Be kita ko, šioje knygoje buvo kompiuterinių pievų prirašyta. Bet čia jau taip visada. Jei autorius nusimano anatomijoje ir chemijoje, tai jau su kompiuterinėmis sistemomis ne kažką. O gal konsultantai taip viską supaprastina, kad gaunasi nesąmonė.
Pažindinsiuos toliau. Skaitykit ir jūs jei patinka CSI kriminalistai :). Vėl laukia angliška dalis.
Oficialiai: Under cover of night in Richmond, Virginia, a human monster strikes, leaving a gruesome trail of stranglings that has paralyzed the city. Medical examiner Kay Scarpetta suspects the worst: a deliberate campaign by a brilliant serial killer whose signature offers precious few clues. With an unerring eye, she calls on the latest advances in forensic research to unmask the madman. But this investigation will test Kay like no other, because it’s being sabotaged from within—and someone wants her dead.
Puslapių skaičius: 432
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2013 05 24
[table id=59 /]
1Kainos surinktos 2012 05 24
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

10Comments

Add yours
  1. 1
    jurga

    Man kol kas trečia serijos knyga yra labiausiai patikusi.
    Dėl pabaigų panašumo tai nieko negaliu pasakyti, nebeprisimenu.

  2. 2
    Skalikas

    Labai “kompiuterinių pievų” nepastebėjau, nebent tik tai, kad liaudis dirba su DB tiesiogiai SQL’u ir tai neva normalu. Vat taip ta nebuvo ir nebus..
    Knyga apynuobodė ir moteriška, dėl per daug “jausminių” pasvaigimų. Siužetas irgi labai nevingiuoja. Kaip tik TV serialo vienai serijai 🙂

  3. 3
    Salomėja

    O tai kaip knyga gali būti vyriška jei: knyga yra žodis moteriškos giminės, parašė ją moteris ir pagrindinė veikėja irgi yra moteris. O ir šiaip mano manymu moteriški arba vyriški gali būti batai, laikrodžiai ir pan. O knygos būna storos, plonos, nuobodžios, įdomios, įtraukiančios, atstumiančios, elektroninės, popierinės 🙂

  4. 5
    g12

    Na tik nereikia čia apie SQL’ą pradėt – žinau netgi didelių finansinių kontorų, kur reikalai sprendžiami tiesiogiai į duombazę. Taip kad… 🙂

  5. 6
    Salomėja

    Aš ir neunisexinu. Knygoje moteris truputį pagalvoja apie savo mylimą vyrą ir jau knyga moteriška, nors tai sudaro gal tik 5% turinio. Kai koks Valanderis Mankelio knygose ištisai spokso į tolį ir mąsto apie savo Baibą, kuri jo nemyli, tai knygos moteriškos jau niekas nevadina. :), “kietam riešutėlyje” tėvukas vis dėl sūnelio perekšlina, bet filmas irgi nemoteriškas :). Kodėl?

  6. 7
    Skalikas

    G12 – “labai rimta” kontora, jei everyday computing reikalai taip sprendžiami. Užvadinimą paminėk – vengsiu belekaip jos paslaugų.

  7. 8
    g12

    Tai rimtai kontorai turbūt esi mokėjes pinigus, jei iš po stalo tada kyšojai 🙂
    Jokių pavadinimų, business case.

  8. 9
    Skalikas

    G12 – tu nebijok. Pradėjai tai pabaik girtis kokioje kontoroje dariai tokius maklius gūdžiais pre-2000’ais.

  9. 10
    Salomėja

    skalike, bandai pateisint savo pseudonimą? Nes į tinklaraštį užsuki tik palot 🙂

+ Leave a Comment